Författarsök presenterar – Ann-Charlotte Ekensten

Med över 70 böcker utgivna är Ann-Charlotte Ekensten en av de mest produktiva författarna av lättläst svensk litteratur. Hon har skrivit en lång rad böcker – både skönlitteratur och facklitteratur. I sitt författarskap har hon användning av sin utbildning som skrivpedagog och sina erfarenheter av språkträning för elever med språkutmaningar.

Under 2023 är hon aktuell med fem böcker: Dag Hammarskjöld: Ett liv, Mytiska väsen – TrollDunka plåtFakta om utdöda djur och Marja är bussförare.

Under sina författarbesök anpassar Ann-Charlotte Ekensten sig efter arrangörens önskemål och kan till exempel tala om hur det går till när hon skriver en bok, samarbete med illustratörer och hur det går till på tryckeriet. Hon arrangerar även skrivlektioner, vägleder i arbetet med en faktabok och talar om böcker på lättläst svenska. Hennes föreläsningar kan även fungera som fortbildning och inspiration till lärare, bibliotekarier och föräldrar. Ann-Charlotte Ekensten kan också använda tecken som stöd vid sina författarbesök.

Hon bor på västkusten men är bokningsbar i hela landet och kan även erbjuda digitala föreläsningar.