Hur bokar man ett författarbesök?

Det kan nästan inte bli enklare. Registrera dig som arrangör och bläddra bland våra aktiva medlemmar. Du kan söka på författarens namn, eller också söker du fritext och/eller region. Många författare tillhör en viss region men finns tillgänglig för besök i hela landet. En del gör även onlineföreläsningar. När du hittat en som passar just dig och ditt event, klickar du på Skicka förfrågan och skriver in ditt meddelande. Därefter sker kommunikationen direkt mellan dig och författaren, och ni kan på ett smidigt sätt göra en överenskommelse som passar båda parter. 

Kan vem som helst boka ett författarbesök?

Det är upp till författaren att acceptera erbjudandet från en arrangör, både vad gäller ämne, tidpunkt och ersättning – precis som om du kontaktat författaren via hens sociala medier eller mail. Vi exkluderar ingen, och sätter inga villkor för vem som får registrera sig. Det är författarens plattform, författarens villkor.

Hur mycket kostar ett författarbesök?

För många författare är inkomsterna från framträdanden en grundplåt i försörjningen, och bidrar till att många kan försörja sig (om än knappt) på sitt yrke. Vi hänvisar till Författarförbundets rekommendationer om minimiarvoden (läs mer här). Vi litar på att alla inblandade aktörer är professionella och håller sig till dessa, men vi bedriver ingen övervakningsverksamhet. Författarsöks funktion är att på samma sätt som arrangörer alltid kunnat boka författare utan att gå genom en förmedlingstjänst, har vi samlat alla på ett ställe för att förenkla kommunikationen och skapa en snabb och smidig bokning för alla parter.

Hur skapar jag ett konto för arrangörer?

Det går i ett nafs. Klicka på Registrera dig och fyll i Förnamn, Efternamn, Organisation, e-post och skapa ett lösenord – sen är det klart!

Hur hittar man rätt författare?

Fundera över vad det är ni vill göra på ert event. Vem är målgruppen? Ska det beröra ett särskilt tema? En viss åldersgrupp? En viss genre? Något som passar årstiden eller någon aktuell händelse? I Författarsök finns en fritextsökning där ni kan fylla i vad ni letar efter, om ni vill få tips på olika författare som passar in. Det går också bra att fylla i vilken region ni vill att författaren rör sig i. Tänk på att även om en del författare tillhör en viss region kan de vara tillgängliga för besök i hela landet.

Om ni redan vet vilken författare ni söker, kan ni alltid söka på namnet. Får ni ingen träff? Maila till mig på carolin.wahlgren@btj.se så kan jag kanske hjälpa till.

Hur söker jag på Författarsök?

Klicka på Sök författare och skriv in namn, ämnesord, genre eller något annat specifikt ni är ute efter. Ni kan också klicka på Avancerad sök och bocka i vilka genrer ni söker verksamma författare inom. Där kan ni också söka på en specifik region i landet. Tänk dock på att en del författare är verksamma inom en region men ändå kan genomföra besök på andra platser. Frågan är fri!