Profil

Profile photo ofalbin.hagberg-medin.7048

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Barnboksförfattare, Fantasy, Historia, Illustratör, Musik, Prosa, Psykologi, Romanförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Albin Hagberg Medin har en kandidatexamen i Teknisk Fysik från Chalmers samt i Psykologi från Göteborgs Universitet. Under sitt arbete med utsatta ungdomar på behandlingshem fann han inspirationen till hjältinnan i äventyrsroman Drömsamlaren. Han har alltid varit fascinerad av vår fornnordiska mytologi och med sin nya roman väver han samman forntiden med samtiden.

Genom ett interkulturellt samarbete besökte han ursprungsbefolkningen Huni Kuin i brasilianska amazonas och ur detta möte och andra resor hämtar han mycket inspiration till sitt skapande. Innan sin författardebut drev han företaget www.modernmindfulness.se under tio år och föreläste om psykisk hälsa samt utvecklade digitala utbildningar och appar inom mindfulness. 2017 genomförde han en 400-mils vandring till fots från Sverige till Serbien i ett fredsprojekt. Vid sidan av författarskapet är han musiker, bi-odlare och fridykare

Albin håller inspirationsföreläsningar med kreativitet som ledord där han även tar upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa, utanförskap och att våga gå sin egen väg och att följa sina drömmar. Han håller även workshops i kreativt skapande och delar med sig av sina egna verktyg och erfarenheter i skapande-processen.

Medlem i Sveriges Författarförbund

Publicerade verk:
Vinglös Men Aldrig Hopplös (Vulkan 2020)
Drömsamlaren (Arkonea 2023)

https://www.boktipset.se/bok/drmsamlaren
Region
Västra Götalandsregionen