Profil

Profile photo ofali.alabdallah.6065

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Biografi, Fackboksförfattare, Litteraturvetenskap, Novellförfattare
Mitt författarskap

Kort om mig

En svensk-syrisk journalist och författare. Jag har jobbat som TV-reporter och journalist i Syrien och i olika mediebolag. Jag hade givit ut tre litterära verk i Syrien innan jag kom som flykting till Sverige i september 2013. Att komma som författare och journalist till annat land, Sverige, hade berikat mig mycket och givit mig ett världsperspektiv. Det är intressant för mig att se skillnaden mellan författarliv i Syrien och i Sverige. Det är tuffare för mig att vara författare i Sverige än i Syrien. Utmaningarna är stora, särskilt med språket. Men jag vågar påstå att jag krossat dessa utmaningar och debuterar som författare i Sverige efter 4 års vistelse här i landet genom min första bok på svenska - Nytt jobb i nytt land. Boken kan ge hopp till andra invandrarförfattare i Sverige.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om och diskuterar kring mina böcker och mitt liv i Syrien som författare och journalist, och om mitt nya liv i Sverige.

Jag kan berätta om mitt nya skapandeidentitet som författare i Sverige, och vikten av att skriva på svenska som invandrarförfattare. Skillnaden att vara författare eller journalist i en diktatur, Syrien, och i demokratiskt land, Sverige. Skillnaden och möjligheterna för författare i Syrien och i Sverige.

Jag kan berätta om vikten av min första bok i Sverige, Nytt jobb i nytt land. Och på vilket sätt boken kan hjälpa till invandrare, nyanlända, att hitta rätt väg in i den svenska arbetsmarknaden. Om vikten av boken för näringsliv, arbetsförmedlingen, kommuner, politiker och alla som jobbar med integrationsfrågor.
Jag kan berätta om vikten av att ha interkulturell kompetens med dig som vanlig person eller författare för att ha ett bättre liv.
Jag kan berätta om min resa i språkinärlning och förmedla tips om hur vägen till att man lär sig nytt språk tills man blir författare och skriver läromedelböcker liksom Vardasarabiska.

Gör enkla filmer med din mobil:
Jag kan anordna en kurs i filmning genom mobiltelefonen som ett sätt för att nå åt publiken, läsare och allmänheten.


jag erbjuder en kurs till dina elever i hur kan du marknadsföra sig genom att skapa film med din telefon. Detta är en kurs där du kommer att lära dig hur du kan skapa en relation med allmänheten och invånare.

Du kommer att lära dig:
- Lära dig spela in videoklipp.
– Få tips om ljudteknik.
– Hitta smarta lösningar vid ljussättning.
– Få tips om appar för att klippa och redigera filmer i din mobil.
- kursmaterial inkluderas.
– Och mycket mer!

Region
Skåne
Nytt jobb i nytt land
Att söka ett nytt jobb som utrikesfödd eller som nyanländ är något helt annat än att söka jobb som infödd svensk. Nyanlända möter andra och fler utmaningar på den svenska arbetsmarknaden. Som nyanländ ser du på arbetsmarknaden utifrån de föreställningar, kulturella koder och förväntningar du har med dig från ditt hemland. Men trots att det finns stora svårigheter att hitta rätt i ett nytt land finns det också möjligheter. Som inspiration berättar en lång rad nyanlända sina historier om hur de lyckades få ett jobb i Sverige på relativt kort tid.Det är med den insikten författaren, som själv kom hit från Syrien 2013, har skrivit den här boken. Det är den första boken som utgår från perspektivet nyanländ arbetssökande, och från nyanländas tankar och behov.
Mångkultur i din jobbkultur - en vägledning för framgång
Sverige är ett land som är bra på mångfald – men som kan bli bättre vad gäller att rekrytera utrikesfödda medarbetare. Tänk på vilka vinster det kan ge ditt företag eller din arbetsplats att bredda mångfalden!
Studiematerial Nytt jobb i nytt land
Detta studiematerial är baserat på boken Nytt jobb i nytt land, som är författad av Ali Alabdallah och bygger på hans egna erfarenheter och perspektiv som nyanländ arbetssökande. Målet är att genom kunskap, diskussioner och övningar i gruppen hitta motivation, styrka och strategier för både enskilda och gemensamma insatser för att utvecklas och se positiva möjligheter som studiematerialet leder fram till.
Vardagsarabiska- fokus på samtal
Är du nyfiken på arabiska och skulle vilja lära dig språket på ett enkelt sätt ?Har du tröttnat på kurser i arabiska som fokuserar på grammatik och ord som du inte har någon nytta av i vardagen? Skulle du vilja komma igång med arabiska ord och fraser direkt, utan att behöva lära dig det arabiska alfabetet först? Jobbar du på Migrationsverket, undervisar på SFI, eller har något annat arbete där du möter nyanlända eller deltar i olika integrationsprojekt? Har du en arabisktalande partner, kollega, vän, granne, kund eller elev?
Då är denna bok något för dig!
Denna bok fokuserar på användbara ord och fraser som du har nytta av i vardagen. Orden och fraserna skrivs med latinska bokstäver, du kommer därför att kunna kommunicera direkt utan att behöva ta vägen via det arabiska alfabetet. Uttalet beskrivs noga. Vad gäller grammatiken ges en kortare genomgång med det viktigaste du behöver kunna.
Varma hälsningar Ali Alabdallah
Att älska knäckebröd (Lärdomar som överraskar)-
En självbiografisk roman
Lärdomar från knäckebrödslandet
Sanna berättelser och lärdomar som du inte kände till om två världar: i den arabiskamuslimska världen och i det lagom-extrema landet Sverige