Profil

Profile photo ofali.alabdallah.6065

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Data, Film, Religion, Samhällsvetenskap, Språkvetenskap
Mitt författarskap

Kort om mig

En svensk-syrisk journalist och författare. Jag har jobbat som TV-reporter och journalist i Syrien och i olika mediebolag. Jag hade givit ut tre litterära verk i Syrien innan jag kom som flykting till Sverige i september 2013. Att komma som författare och journalist till annat land, Sverige, hade berikat mig mycket och givit mig ett världsperspektiv. Det är intressant för mig att se skillnaden mellan författarliv i Syrien och i Sverige. Det är tuffare för mig att vara författare i Sverige än i Syrien. Utmaningarna är stora, särskilt med språket. Men jag vågar påstå att jag krossat dessa utmaningar och debuterar som författare i Sverige efter 4 års vistelse här i landet genom min första bok på svenska - Nytt jobb i nytt land. Boken kan ge hopp till andra invandrarförfattare i Sverige.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om och diskuterar kring mina böcker och mitt liv i Syrien som författare och journalist, och om mitt nya liv i Sverige.

Jag kan berätta om mitt nya skapandeidentitet som författare i Sverige, och vikten av att skriva på svenska som invandrarförfattare. Skillnaden att vara författare eller journalist i en diktatur, Syrien, och i demokratiskt land, Sverige. Skillnaden och möjligheterna för författare i Syrien och i Sverige.

Jag kan berätta om vikten av min första bok i Sverige, Nytt jobb i nytt land. Och på vilket sätt boken kan hjälpa till invandrare, nyanlända, att hitta rätt väg in i den svenska arbetsmarknaden. Om vikten av boken för näringsliv, arbetsförmedlingen, kommuner, politiker och alla som jobbar med integrationsfrågor.
Jag kan berätta om vikten av att ha interkulturell kompetens med dig som vanlig person eller författare för att ha ett bättre liv.
Jag kan berätta om min resa i språkinärlning och förmedla tips om hur vägen till att man lär sig nytt språk tills man blir författare och skriver läromedelböcker liksom Vardasarabiska.

Gör enkla filmer med din mobil:
Jag kan anordna en kurs i filmning genom mobiltelefonen som ett sätt för att nå åt publiken, läsare och allmänheten.


jag erbjuder en kurs till dina elever i hur kan du marknadsföra sig genom att skapa film med din telefon. Detta är en kurs där du kommer att lära dig hur du kan skapa en relation med allmänheten och invånare.

Du kommer att lära dig:
- Lära dig spela in videoklipp.
– Få tips om ljudteknik.
– Hitta smarta lösningar vid ljussättning.
– Få tips om appar för att klippa och redigera filmer i din mobil.
- kursmaterial inkluderas.
– Och mycket mer!

Region
Skåne