Profil

Profile photo ofanders.danell.2020

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Pedagogik, Prosa, Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Ett författarsamtal är ofta mysigt och givande - verkligt lågmäld feelgood. Men tänk om man skulle pumpa in lite mer engagemang, lite mer sprak i ett författarsamtal, så att det verkligen tankar åhörarna med energi, och får dem att gå därifrån med idéer, inspiration och ett leende på läpparna? Och kanske lämnar de samtalet efter att ha tagit sina första två steg mot att förverkliga sin bokidé?

Nu tycker jag att jag har hittat dit med mina författarsamtal, och jag kallar dem Författarsamtal 2.0!

Eller som en av mina samtalsdeltagare sade häromsistens: “Jag kommer gärna och lyssnar på dig igen; vilket engagemang - jag är helt slutkörd!”

Vill du också att jag kommer till ditt bibliotek eller din bokcirkel? Jag kommer gärna och inspirerar dig att skriva din egen roman, genom att hämta exempel från mitt eget skrivande på min egen debutdeckare ”Föraktad blir fursten” och på dess uppföljare "Blodbad" som jag skriver på nu.
.
Hur behåller författaren balansen mellan det trovärdiga och det makabra?
Vem skriver en deckarförfattare för och till? Vad är svårast i skrivandet? Några särskilda ämnen? Vissa berättargrepp? Att komma till skott? Att hitta läsaren?
Vad är det som driver en vardagsbyråkrat att skriva om det makabra och otäcka?

… och varifrån kommer inspirationen?

I ett dramaturgiskt designat författarsamtal, där åhöraren själv får i uppgift att skapa skrämmande fiktion, rätar jag öppenhjärtigt ut några av mina författarfrågetecken.

Ingen lämnar samtalet utan inspiration, författarverktyg och ett eget frö till en berättelse!

Jag själv har precis lämnat skolans värld i min yrkesroll efter cirka 15 år som passionerad och undervisande rektor, och jag har även en bakgrund som rektorsutbildare, läromedelsförfattare och gymnasie- och universitetslärare. Sedan början på sommaren 2022 är jag chef för förvaltning och utveckling på Nordiska Afrikainstitutet, en myndighet som bland annat har norra Europas främsta bibliotek med inriktning på litteratur om och från Afrika.

Avstånd är inget hinder för mig - jag kommer gärna till alla regioner och kommuner, såväl till företagets afterwork som till gymnasieklassens svensklektion.


Region
Uppsala
Föraktad blir fursten
9788728512876