Profil

Profile photo ofandreas.ek.2614

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Barnboksförfattare, Deckarförfattare, Romanförfattare, Skräck, Thriller
Mitt författarskap
Att jag började skriva var ingen självklarhet, än mindre att flera år senare kalla mig författare. Det hela började när jag satt hemma en kväll - barnen sov och min fru jobbade natt. Jag hade inget att göra och från ingenstans fick jag för mig att jag skulle skriva en bok. Tre månader senare var råmanuset till "Raseri" klart.

Nu, nio år senare har jag skrivit 10 böcker och fler är på gång. I år (2023) debuterar jag som barnboksförfattare med boken I fullmånens ljus.

Jag skräddarsyr mina besök beroende på intresse och publik. Jag kan bland annat berätta om min resa från bokidé till utgiven bok och erfarenheter från mitt tidigare yrke som polis - jag är numera brandman.

Med 16 års erfarenhet av polisyrket vet jag hur arbetet på en brottsplats går till och hur en utredning bedrivs. Detta är något jag för över till mina böcker, speciellt deckarserien om utredaren Jannica Brandt, där jag speglar polisens arbete så nära verkligheten det går. Jag berättar om ärenden jag har varit delaktig i och vad jag gjorde på brottsplatserna som kriminaltekniker.

Jag kan också prata om egenutgivning (mina fyra första böcker gav jag ut på eget förlag) som senare ledde vidare till förlagsavtal och vikten av att verkligen skriva när man väl bestämt sig. Min skrivprocess skiljer sig från många andras och på vilket sätt pratar jag gärna om på mina besök.
Region
Stockholm