Profil

Profile photo ofanna.lonnqvist.5572

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Feelgood, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag skriver relationsromaner/romantiska feelgoodromaner med svärta och djup och tilldelades priset ÅRETS FEELGOOD 2019 för "Julia och Jack" och har varit nominerad för Adlibrispriset och Årets Ljudbok i Storytel Awards inom kategorin feelgood. "Innan morgonen gryr" kom till final i Storytel Awards 2023. Mina romaner beskrivs som varma, romantiska, känslosamma och hoppingivande.

Så länge jag kan minnas har jag själv slukat stora kärlekshistorier, vare sig det gäller böcker eller filmer. Men det är inte bara kärleksrelationerna som är viktiga i mina romaner; det är också vänskapsrelationerna som växer fram, inte sällan över generationsgränserna. Alla mina romaner behandlar också allvarliga ämnen, på ett eller annat sätt. Karaktärerna man möter har varit med om något i det förgångna, som påverkar dem fortfarande, och gör att de inte kan eller förmår sig leva det liv de skulle kunna göra. De står vid ett vägskäl när romanen börjar och är inte lyckliga (även om de kanske tror och inbillar sig att de är det). En feelgoodroman betyder ju inte avsaknad av problem enligt mig – tvärtom – och mina karaktärer får verkligen kämpa för att komma till insikt om sig själva och hur de ska leva. De tampas med rejäla utmaningar och hinder på vägen för att nå fram till sina hoppfulla slut.

Målet när jag skriver är att mina romaner verkligen ska kännas, och vare sig man fäller en tår på slutet, eller har ett leende på läpparna, ska de lämna en varm känsla efter sig.

I min åttonde roman, "Världen från ovan", som släpps den 15 juni 2023, varvas en historisk berättelse med en nutida berättelse som till slut vävs samman med varandra. Det är ett upplägg som även mina två senaste romaner "Innan morgonen gryr" och "En kväll i juni" haft.


Vad jag pratar om:

Jag berättar om mina böcker och mitt författarskap – att skriva om de riktigt stora känslorna och att beröra! Jag berättar om min väg till författarskapet och kan också hålla skrivskola. Förslag på upplägg vid ett författarbesök är:

- Jag berättar om mig och mitt författarskap utifrån min senaste bok och mitt sätt att skriva.
- Författarträff i bokcirkel-format med ett mindre antal deltagare, där jag berättar och svarar på frågor om min bok/mina böcker.
- Författarskapet och min resa till att bli författare. Att ta steget och uppfylla sin dröm. Jag är från början civilingenjör och trots att jag alltid har skrivit trodde jag aldrig att jag en dag skulle skriva på heltid.
- Skrivtips/författarskola, särskilt fokuserad på att skriva inom genren feelgood/relationsromaner/kärleksromaner.

Jag åker på författarbesök i hela landet.

Verkförteckning:

Världen från ovan – kommer den 15 juni 2023 – Norstedts förlag
Innan morgonen gryr (2022) – Norstedts förlag
En kväll i juni (2021) – Norstedts förlag
Minns oss som nu (2020) – LB förlag
Sommaren med Ava (2019) – LB förlag
Julia och Jack (2018) – LB förlag – tilldelad ÅRETS FEELGOOD 2019
Tjugo år till dig (2016) – Ordberoende förlag
Tills kärleken skiljer oss (2014) – Ordberoende förlag
Region
Stockholm