Profil

Profile photo ofanna.strom.4580

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Poesi
Mitt författarskap
Jag är poet och debuterade 2022 med diktsamlingen Om tiden hör. Tidigare har jag medverkat med dikter i olika kulturtidskrifter som Provins, Horisont, Klass och Opulens samt i en antologi. Jag har också skrivit prosa: La vida loca – röster från gängens El Salvador (2000), en bok jag reste runt och föreläste om på högstadie- och gymnasieskolor.

Om tiden hör kretsar tematiskt kring kvinnohistoria, kvinnoliv och något om klass. Texterna har ett ursprung i min mormors mormors generation och kvinnor som levt därefter. Här finns olika perspektiv på kvinnolivet, med tyngdpunkt på nutid som i dikter om väntan på besked efter mammografin, om kvällar när barnen sover men ekonomin och tvättstugan ska klaras av eller om bonusbarn.

Jag arbetar i övrigt med samhällsfrågor och kommunikation, är född 1971 och bor i Stockholm.

Jag samtalar om poesi, skrivprocess och om att läsa lyrik samt läser gärna ur mina dikter. Jag håller också workshops eller kortare övningar, exempelvis kring hur man kan komma igång att skriva poesi.

Upplägg och innehåll anpassas förstås efter målgrupp och syfte, i samtal med uppdragsgivaren.
Region
Stockholm