Profil

Profile photo ofannika.hjelmqvist-sjoholm.4805

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Film, Filosofi, Prosa, Psykologi, Romanförfattare
Mitt författarskap
I somras debuterade jag med min andliga feelgood-roman Portalen genom förlaget Siljans Måsar. För mig skulle det vara en ära att få föreläsa om livsskiften, vad det är som gör att vi till sist vågar ta steget ut i det okända, för att uppleva något som vi bara anar, men egentligen inte har någon aning om. Det är bland annat det boken handlar om. Portalen speglar ett livsskifte som karaktären i boken genomgår. Hon transformeras från en osynlig, välanpassad och diplomatisk tant till en levande, passionerad och ytterst andligt utlevande och kraftfull kvinna, vilket också påverkar hennes omgivning.
Längst bak i boken finns även tankeväckandefrågor kopplat till respektive kapitel, som handlar om systerskap, kvinnlig sensualism och skam, medialitet, andligt uppvaknande, mod att möta sig själv och följa sin väg. Sådana ämnen också skulle kunna vara inspirerande att prata om.

Lite om mig:
Även mitt liv har innehållit och innehåller stora skiften, som gjort att gamla sanningar om mig själv och livet ställts på ända. I mitt gamla liv var jag projektledare, lärare, coach, yogalärare och gift med barnens far. Familjen AB fungerade bra och gav den trygghet som jag behövde, men något saknades. Jag gick massor av utbildningar i både personlig och andlig utveckling och var hög av lycka när jag kom hem, men så snart vardagen med arbete, hem och hushåll tog över försvann känslan och glädjen.

Det var i en meditation som insikten kom till mig att mitt dåvarande sätt att förhålla mig till livet förhindrade min andliga utveckling. Det var inte någon sjukskrivning, olycka eller dramatiskt uppvaknande som tvingade mig till förändring, utan ett vardagligt skavande som ledde mig till nya aktiva val. Livet fungerade och flöt på, men ville jag ha det så där? Var detta allt? Var fanns livsgnistan och meningen med alltihop? Mitt aktiva val ledde till att jag släppte taget om äktenskap, anställning, boende med mera. En massa inre arbete gjorde att jag också blev fri från svårdiagnostiserade kroppsliga problem så som hjärndimma, smärta i höfter och nervryckningar, som man brukar kalla för ”restlesslegs”. Det tog några år att skapa det liv jag ville ha, men nu lever jag med mitt livs kärlek, bor i naturen i närheten av Stockholm när det inte är för kallt och mörkt i Sverige, har en lägenhet vid havet i Spanien, sätter helt andra gränser, är kraftfull och samtidigt skör, arbetar med energier i alla högfrekventa former genom mitt skrivande, helande, ceremonier, medial vägledning och coachning, samt en massa andra sätt som jag ännu inte uppfunnit. 
Med mitt skrivande vill jag ta läsaren till energier där livet är så mycket rikare och i linje med övriga universum. I den frekvensen kan gamla sanningar om livets anpassningar släppa sitt grepp. Magi och passion kan uppstå utanför logikens ramar och läsaren kan förföras till platser av förundran och ”wow-känslor”. Jag tror att feelgood-genren har en viktig betydelse för att inspirera människor att utvecklas, se sina liv ur nya perspektiv och på ett mjukt sätt våga göra de förändringar de innerst inne längtar efter. Min bok, Portalen, är i precis den genren. Den inspirerar läsare samtidigt som de kan njuta en stund i sitt eget universum. Världen behöver fler verkligt modiga människor, som vågar ta språnget ut ur anpassning och mot sitt autentiska jag. Jag får ofta höra att Portalen når in till själen på ett sätt som ingen annan bok de tidigare läst och att de hoppas att den kommer att filmatiseras.
I slutet av 2022 kommer den att finnas som ljudbok, inläst av mig.
Om du vill veta mer om mig kan du läsa mer på www.soulawakening.se eller ringa mig på 070-489 07 02.

Du kan också läsa bokens baksidetext och resensioner på Bokus, https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=portalen

eller på mitt förlag Siljans Måsars hemsida https://www.siljansmasar.com/product/portalen.
Region