Profil

Profile photo ofasa.ohnell.5686

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Deckarförfattare, Djur, Feelgood, Komedi, Pedagogik, Översättare
Mitt författarskap
Jag skriver böcker som jag själv hade velat läsa när jag var liten. Spännande deckare eller feelgood med något extra. Mina böcker är inte bara roliga eller spännande utan behandlar också viktiga ämnen ämnen, exempelvis mobbing, fördomar och rasism, vänskap mellan barn och gamla, tjuvjakt på elefanter, hundsmuggling, barnaga, rädsla och att våga vara sig själv.

Min första bok, Snögubbens hemlighet, kom ut 2013. Sedan dess har jag skrivit sju böcker i serien Klarabelladeckarna och en del andra böcker också, totalt 19 stycken. Jag har fått flera stipendier och boken Skola för coola vann Barnens romanpris i Karlstad 2020.

I två av mina böcker (Surgubben samt Juno och kosläppet) använder jag inget pronomen om huvudpersonen. När man läser böckerna märker man inget särskilt, men det blir spännande diskussioner om man efteråt frågar barnen huruvida Kim respektive Juno är en kille eller tjej och varför man tycker så.

Jag har skrivit böcker för läsålder 3-13 år och gör författarbesök med olika innehåll på såväl förskola, lågstadium som mellanstadium. Jag besöker gärna bibliotek och har deckarskola, skrivarworkshop eller berättarworkshop för olika åldrar.

Jag är med i Författarcentrum och mina författarbesök är även sökbara i Kulturkatalogen.

Region
Västra Götalandsregionen