Profil

Profile photo ofasa.ringdahl.5022

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Åsa Ringdahl är författare till den omtyckta och kritikerrosade fristående serien om vännerna Johan, Simon och Lukas. Serien består av de tre delarna Det handlar om oss, Efter det som hände och Hitta tillbaka. Serien är utgiven på Hoi förlag.
Åsa får sina idéer främst genom sitt tidigare arbete som gymnasielärare, men även via sitt och familjens intresse för idrott.
”Jag vill skriva om känslor och relationer och försöka skildra hur det är att vara ung på ett sätt där de unga kan känna igen sig idag, men även för dem som är lite äldre”, säger hon.
Åsa skriver varmt och igenkännande om de problem och situationer som man kan ställas inför på vägen från att vara ung till vuxen. Det handlar om riktiga och verkliga problem som kan uppta en så stor del av livet i den åldern, när man står på gränsen till vuxenlivet.
¬”För mig är det viktigt att skriva om saker som betyder något för den som läser. Berättelser som utforskar vad som kan hända när man hamnar i situationer och tvingas göra val som är helt nya för en. Att jag också kan förlägga handlingen i mina böcker till min hemstad är en extra bonus.”

Åsa Ringdahl bor i Östersund där hon är född och uppvuxen. Hon arbetade som fritidspedagog i tio år innan hon kom att utbilda sig till ekonom. I sex år jobbade hon sedan som lärare i ekonomi på en gymnasieskola, där hon fann mycket av inspirationen till sina böcker. I dag satsar hon all tid på sitt skrivande.
Åsas passion för skrivandet väcktes tidigt och hon skrev sin första bok redan när hon var tio år gammal. Innan den kritikerrosade debuten Det handlar om oss kom ut 2018 blev hon publicerad i tre antologier.
Vid sidan av skrivandet är att vara ute i naturen ett av Åsas stora intressen, och hon spenderar gärna sin tid i Jämtlandsfjällen, gärna tillsammans med sin hund.
Region
Jämtland Härjedalen