Profil

Profile photo ofase-.asenlund-stromback-.5115

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Feelgood, Romanförfattare
Mitt författarskap
Traditionell utgivning:
Saligt uppdrag, 2021.
Rörigt uppdrag, oktober 2023.

2023 - påbörjad roman, psykologisk spänning.

Med min långa bakgrund inom tv har jag som redaktör talat med en lång rad människor, hört deras spännande livshistorier och alltid fascinerats av relationer av alla slag. Det tar jag med mig i mitt bokskrivande som började ganska sent i livet, även om jag har påbörjat många skrivprojekt tidigare men inte känt mig redo att fullfölja dem.
Med utflugna barn bestämde jag mig 2019 för att gå ner på halvtid med mitt tv-jobb för att få tid till skrivandet på allvar. Det var som att dra korken ur en flaska. Idéer rann ur mig och jag hoppas att flödet kommer att fortsätta länge till.

Det är aldrig för sent att sätta sina drömmar i verket. Jag tycker det är intressant att tala om kreativitet, hur den uppstår och vad som händer när man upplever flow. När tiden bara försvinner och man blir nära vän med romankaraktärerna. Flow kan man förstås känna i alla möjliga sysselsättningar. Men för mig kom det först när jag började skriva.

Jag kommer gärna på besök för att tala om känslan att bli refuserad, om debuten, mina romanprojekt, skrivprocessen, kreativitet och flow och förstås om mina 35 år i tv-branschen, både framför och bakom kameran. Om hur man kan använda sina personliga upplevelser och erfarenheter i fiktivt skrivande.

Hoppas vi hörs!

Bästa hälsningar,

Åse Åsenlund

Region
Stockholm
Saligt uppdrag
978-91-89261-30-3
Efter åratal av kringflackande prästliv har Ulrika Johannesson, 45, nått höjden av sin karriär som kyrkoherde i Vassätra, en gudsförgäten ort utanför Halmstad. Med bra lön, stort ansvar och vacker prästgård har hon äntligen hittat hem. Bakom den perfekta fasaden bubblar dock de mörka sidorna av hennes personlighet - hennes förakt för barn, bristande impulskontroll, fördomsfulla människosyn och spirande spelmissbruk.
En händelse i kyrkan delar det lilla samhället i två läger och Ulrika inser att hon nu tvingas kämpa för att inte bli av med såväl jobbet som sin perfekta tillvaro. Allt kompliceras ytterligare när hon en sen kväll utsätts för en chockartad upplevelse i sin trädgård.

Förlaget om Saligt uppdrag:
Saligt uppdrag är ett allvarsamt men samtidigt humoristiskt drama i småstadsmiljö. Det är en spännande roman med tydlig feelgoodkänsla. Ett levande språk, intressanta och mångfacetterade karaktärer och en fängslande samt oförutsägbar handling gör läsningen till ett sant nöje.

Tilde de Paula om Saligt uppdrag:
"Jag blev överraskad, glad och nyfiken ... och så älskade jag slutet."
Rörigt uppdrag
978-91-89825-00-0
Rörigt uppdrag. En fristående uppföljare av Saligt uppdrag.

Paméla 32 år lever singelliv och är hudterapeut på en salong i Halmstad. Med bakgrund som maskör inom film och tv, och en unik talang att skapa gnistrande, föryngrad och sammetslen hy, har hon blivit mycket populär bland ortens kvinnor. När hon brännskadar den lokala kändisprästens ansikte inför hennes bröllop, går både karriären och drömmen om att starta eget åt pipan.
Paméla får en ingivelse att satsa på en helt ny karriär i en mansdominerad bransch. Påhejad av sin bästa vän Cissi tar hon steg i sitt liv som hon aldrig trott var möjliga. Men hur långt ska hon egentligen gå för att nå sitt mål?
I en spiral av lögner och stormande känslor pressar hon sig till det yttersta och tvingas konfrontera sina fördomar, relationer och till och med sin identitet.

Förlaget om Rörigt uppdrag:
Rörigt uppdrag är en feelgoodroman med en alllvarsam, humoristisk och ibland galet absurd berättelse om att tappa kontrollen, börja om och våga tro på sig själv. Om att förlora för att vinna.