Profil

Profile photo ofbiljana.savic-lundell.3123

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Andlighet, Drama, Prosa, Psykologi, Romanförfattare, Uppfostran
Mitt författarskap
”Att som filmregissör bli fascinerad av att läsa en roman om något så jobbigt och smutsigt och som ändå efterlämnar mig med värme och hopp i bröstet - betyder en stor eloge till författaren. Biljana Savic Lundell skriver avklätt och obehagligt nära. Med ett osentimentalt språk leder hon mig genom ´Närmare himlen”´och lämnar mig som läsare med stora insikter.”
Sunniva Eir Tangvik Kveum
Regissør / Director”Biljana har skrivit en roman med deckarspänning. Hon väjer inte att skriva om det svåra men på ett osentimentals sätt. En bladvändare med filmiska scener. Romanen är viktig för alla samhällsmedborgare och inte minst myndighetssverige.”
Ulla Solsmo
Bibliotekschef


”Det är svårt att tro att Biljana är en ny författare på marknaden, när man läser den förträffliga uppföljaren ´Närmare himlen´. Prosan, dramaturgin och tempot är rysligt välskrivet. Imponerande uppföljare som också kan läsas fristående. Världsklass!”
Magnus Tummalid
VD Winners Club och Pinscher Media. (Samarbetspartner till Expressen)
Region
Stockholm
Allt till rätta
9789189825475
Hon är fru, hon är dotter, hon är mamma. Först och främst är Isabella en iskall karriärkvinna. Hon gör en lysande karriär för att ta revansch på uppväxten. Men ingen kommer undan sin historia, i psykologens väntrum tappar hon till slut greppet om verkligheten.
Hon tvingas nu ta tag i härvan av hemligheter, såväl från det förflutna som nutida för att finna en utväg för sina barn och sig själv.

Allt till rätta är en smärtsam och drabbande berättelse om vår tids största folksjukdom - medberoende. En roman om familjehemligheter, skuld och försoning.
Närmare himlen
Isabella Crona är en välkänd affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer när allting plötsligt står still och endast har inneboende demoner och minnen att hantera?
Hon är rädd att inte vara behövd längre. Att inte vara någons Du.
I en stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där. Ett besök till det förflutna som väcker upp känslor som varit begravda I decennier.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon egentligen endast en kylig kvinna som ingen kan komma nära – eller är hon ett offer?

Närmare himlen har jag aldrig varit är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårsålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någon annans Du.