Profil

Profile photo ofcamilla.jonsson.1805

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Fantasy, Skräck, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Läsandet och skrivandet har gått som en röd tråd genom hela mitt liv. Som barn älskade jag att försvinna in i böckernas världar och genom att skriva egna berättelser utvecklade jag min fantasi och min förståelse för världen.

Allt detta vill jag nu förmedla vidare. Under mina skrivarverkstäder sätter vi lust och glädje främst. Med hjälp av olika skrivövningar arbetar vi med att sätta igång kreativiteten, språket och associationsförmågan. Det lekfulla får efterhand form och berättelser växer fram då jag hjälper deltagarna att skapa struktur i sitt skrivande genom att presentera metoder som de sen kan arbeta vidare efter på egen hand.

Jag skriver främst för barn och unga från 9 år och uppåt, såväl lättläst som mer traditionella kapitelböcker. Skräck och spänning är två av favoritteman, men mina ungdomsromaner behandlar ofta tyngre teman som mobbning, psykisk ohälsa och utanförskap.
Jag är utbildad skrivpedagog och har mångårig erfarenhet av skrivarverkstäder och författarbesök, och har arbetat med både mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Då och då hat jag även skrivarkurser för vuxna. Givetvis gör jag gärna också biblioteksbesök. Även digitala författarbesök går bra, liksom att vara utomhus då vädret tillåter. Jag behöver sällan några avancerade tekniska hjälpmedel till mina framträdanden.

Jag bor i Halland, men gör författarbesök över hela landet.
Som medlem i Författarförbundet följer jag alltid deras rekommendationer gällande arvoden. Läs mer om dem här: https://forfattarforbundet.se/radgivning/arvodesrekommendationer/framtradandearvode/

Exempel på mina skrivarverkstäder:

Skräckskola – Tillsammans pratar vi om skräck och hur man skriver en riktigt otäck berättelse. Vad är det som är läskigt och varför? Vad ska man tänka på när man skriver läskiga berättelser? Deltagarna får själva skapa sina skräckberättelser, bit för bit, och befolka dem med läskiga varelser och monster. Det blir en skrivövning som övar både gestaltning och berättarteknik, allt i skräckens tecken. Skräckskolan passar framför allt mellanstadiet.

”Det var väldigt intressant, gjorde en sugen på att skriva själv, och tror barnen blev lika inspirerade.” Dals-Eds folkbibliotek efter skräckskola.

Novellworkshop - Steg för steg får eleverna skapa en egen novell efter min fyrkantsmodell. Vi pratar om de fyra punkterna: person, plats, problem och om att sätta punkt. Bit för bit bygger eleverna sina egna noveller. Passar högstadium och gymnasium.

"Mycket nöjda med Camilla Jönsson. Passade perfekt för våra elever och de kommer att ha mycket nytta av modellen för att skriva en berättelse, sa de efteråt. Roligt också att få höra lite om tillkomsten av de två böcker som vi läst och jobbat med tillsammans." - Särö skola efter novellworkshop med åk. 9.

Hör av er om ni har några speciella önskemål. Det mesta går att ordna.

Läs mer på min hemsida: https://camillajoensson.wordpress.com/forfattarbesok/

Mina böcker:
Det går bara inte, B. Wahlströms bokförlag, 2013
Ekon, B. Wahlströms bokförlag, 2015
Vargtimmen, Hegas bokförlag, 2016
Svart vatten, B. Wahlströms bokförlag, 2016
Miras hemlighet, Hegas, 2016
Vem bryr sig? Hegas, 2017
Snöängeln, B. Wahlströms bokförlag 2017
Spelar roll? Hegas 2018
Bottenlös, B. Wahlströms bokförlag 2018
Redan tagen, Hegas 2019
Borgruinen, B. Wahlströms bokförlag 2019
Det enda som hjälper, Hegas 2019
Aldrig vara tyst, Hegas 2020
Den mörkaste skuggan, B. Wahlströms 2020
Inget kan stoppa oss, Hegas 2021
Vild ilska, Hegas 2021
Irrbloss, NOHIDING 2021
Levande mörker, Hegas 2022
Våga språnget, Kikkuli 2022
Nära döden, Hegas 2022
Region
Halland