Profil

Profile photo ofcarina-.englundh.1283

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Feelgood, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag skriver feelgoodberättelser med sorgkant fyllda med humor och hoppfulla slut.

Intresset för litteratur och det kreativa gav mig grunden till en karriär inom kommunikation och marknadsföring. Jag utbildade mig till journalist och tog en examen i Executive business administration, MBA. Rollerna som marknadschef och kommunikationschef för olika varumärken, Team Olivia, ledande vård och omsorgsbolag, Svenska Spel, Svenska Postkodlotteriet, JCDecuax, Taxi Stockholm har genererat reklampriser som Guldägg, Epica, Cannes Lions, One show, för att nämna några.

Fröet till romanidén kom för drygt tio år sedan när jag studerade psykologi under två år parallellt med jobbet. Jag upptäckte under utbildningen på ett mer djupare plan hur vi oavsett bakgrund ofta bär med oss obearbetade minnen från barndomen. Minnen som präglar våra beslut dagligen. Och hur befriande det är att lösa knutar och gå vidare och bli sann mot sig själv.

Varje kväll tänker jag på tre saker som hänt under dagen som gjort mig tacksam. Det kan vara högt och lågt och även tunga dagar finns alltid något ljust att lyfta fram. För mig är det centralt att ägna mig åt relationer och aktiviteter som ger mening. Och att få vara kreativ. Kreativitet tror jag är en av nycklarna att reducera stress och må lite bättre oavsett om det är att skriva, måla eller annat skapande. Jag genomförde en större nordisk kampanj i vårdbranschen för att motverka ohälsa under pandemin. Kampanjen gick ut på att skapa ett valfritt verk, måla, skulptera, brodera. Alla som ville fick delta. 4000 bidrag kom in och de 50 personer fick ställa ut sina verk på Liljevalchs i Stockholm. Vi gjorde en undersökning bland deltagarna och 93 procent mådde bättre av att skapa. Så skapade är läkande. Boka mig gärna för författarsamtal om boken, skrivarprocesser och skapande processer. carinaenglundh.se
Region
Skuggor av familjen
9789189841550
Skuggor av familjen handlar om tvåbarnsmamman Jenny, en glamorös, tuff och smart affärskvinna. Hon är gift med Ted och växte upp i Bromma, Stockholm. Hennes barndom präglades av dominansen från sin alkoholiserade pappa, som styrde familjen med järnhand. Men en dag, när Jenny får ett brev från sin döende, undertryckta mamma, avslöjas hemligheter som får hennes värld att rämna. 

Tillsammans med sin psykolog, Mikael, ger hon sig ut på en resa för att förstå sitt traumatiska förflutna. Under resans gång upptäcker hon svek, oväntade relationer och familjelögner som har format henne. Trots detta leder hon en framgångsrik reklambyrå på Stureplan, där hon upprätthåller fasaden och lever ett liv i högt tempo. Samtidigt kämpar hon med att hantera komplexa relationer. Den stora frågan är: Vågar hon släppa sin stolthet, förlåta och omfamna framtiden med acceptans och en ny syn på sig själv och sina relationer – allt med målet att befria sig från sitt smärtsamma förflutna?