Profil

Profile photo ofcarina.blid.2978

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Drama, Feelgood, Komedi, Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Skriver böcker för barn och vuxna.(Två barnböcker ges ut våren 2023). Fem romaner är utgivna sedan våren 2021, tre på förlag och två egenutgivna. De genrer som jag skriver inom är drama, feelgood, humor samt satir. Jag har också skrivit annat som material till revyer (där jag även har medverkat) men det är avslutat nu.

Har arbetat med miljö- och kemikaliefrågor på myndigheter och i näringslivet. Varit skyddsombud och fackligt engagerad. Intressen? Läsa böcker förstås och att skriva som jag sedan hösten 2020 kan göra på heltid. Övrigt är att spela tvärflöjt i en amatörorkester. Jag tar gärna en runda i skogen (löpning eller vandring) och det är då som idéer kommer till.

Böcker älskar jag som sagt; alltså arrangerade jag med kollegor i september 2021 och november 2022 en bokmässa i Torslanda. Den tredje blir i november 2023.

På författarsamtal berättar jag om mitt skrivande, vad det är för tema i mina romaner, vad det är som jag vill lyfta och beskriva. Genomgående tema i flera av romanerna är människors utsatthet, relationer men också om det som ger glädje.

På min hemsida, www.carinablid.se, framgår mer om mig och mina utgivna böcker.
Region
Glimtar av minnen
9789198640175
Ett år efter skilsmässan lever Helena sitt hektiska vardagsliv som heltidsarbetande lärare och har sina tre barn varannan vecka. Hennes förflutna gnager och det finns en önskan att förstå och att gå vidare i livet. Hon längtar också efter att finna den äkta kärleken.
Minnen glimtar till och lägger pusslet med bilder från uppväxten med syskonen på sextio- och sjuttiotalet, den uppslitande ungdomen, kaoset och bråken med mamman. Men också annat som är svårare att greppa. Vad orsakar den knepiga relationen till systern? Vad kan förklara det som hände Helenas bror? Vilka smärtsamma och dolda händelser inträffade egentligen på trettiotalet under mammans uppväxt? Mamman som numera bor på demenshem.
Hur kan det outsagda, det gömda, förklara hur vi medvetet eller omedvetet väljer att leva våra liv? Hur ska man kunna se destruktiva beteenden och göra något åt det osunda när man själv lever mitt i det? Glimtar av minnen är en roman som väcker de djupa existentiella frågorna.
En dag helst att glömma
978-917565--
Under en enda dag får vi följa utredaren, på den statliga myndigheten för hållbara systemlösningar. Hon försöker ihärdigt att göra sitt arbete på bästa sätt men motarbetas. Hon ställer sig frågorna: Pågår något slags vanvettigt experiment på arbetsplatsen? Hur många ofattbara projekt får det finnas? Organisationsförändringar in absurdum och vad håller cheferna på med? Är det så här arbetet på den moderna arbetsplatsen bäst bedrivs?
Romanen är en humoristisk skildring blandat med nattsvarta funderingar om det moderna arbetslivet. Du kommer känna igen dig om du arbetar på kontor, oavsett om det är på privata sidan eller i den offentliga sektorn.
Himmel, helvete och pannkakor
9789180272759
Fredde inser att förutsättningarna inte är de bästa med tanke på flinten och kalaskulan, soffan han gärna ligger i, de goa ölen och sedan åldern, han är ingen ungdom längre med sina trettionio år. Han har nämligen gett sig den på att han ska hitta den rätta kvinnan trots att han är nyseparerad och besviken på sitt ex. En dag finns kvinnan med stort K framför honom, kvinnan som får honom att falla pladask men det blir inte som han har tänkt sig. Det nya livet blir mer komplicerat eftersom hon inte är ensam. Det finns barn med i bagaget och inte bara ett. Det svåraste för Fredde är nog värstingarna som gör livet surt för honom. Och inte kan han göra pannkakor heller. Hur ska han komma runt problemet barn, när det är kvinnan han vill ha och vad har han för strategi?
När kärleksörten blommar på hösten
9789178857050
När kärleken slår till ställs det omöjliga valet på sin spets. Gunnar och Marita, lever sina parallella liv i Göteborg, med barn och barnbarn. Gunnar den lugne, som känner sig otroligt ensam efter att hans fru har gått bort. Marita har blivit lämnad av sin man och är osäker på om hon vill inleda någon mer relation, har hon det inte bra som hon har det? De träffas och blir djupt förälskade och där skulle egentligen romanen kunna sluta. Men då växer ett komplext drama fram om bitterhet, avståndstagande, sorg men också om det svåra med kärleken.

När kärleksörten blommar på hösten, är en finstämd roman som väcker frågor om relationer och när de urartar men också om hur man som människa ska överleva det som gör ont och sårar, för att inte själv gå under.

Nattens doft av kaprifol
9789178859177
De två kvinnorna känner inte varandra, de har olika bakgrund, det är tjugo år mellan dem och det finns gömda hemligheter. De skulle aldrig ha träffats i normala fall men ödet ville annorlunda.
Agneta lever med skuldkänslor och sorg för det som hände för trettio år sedan och har försökt glömma. Den unga Rebecka, trettiotvå år, som älskade sitt arbete som journalist och gav allt för det, blev utmattad och sjukskriven men vill nu komma tillbaka. En dag träffas Agneta och Rebecka och mötet leder till något de inte hade kunnat föreställa sig.
I denna gripande och oförutsägbara roman med stark inre dramatik, kan man läsa om livsöden och utanförskap men också om kvinnlig vänskap och styrka. Där insikter leder till möjligheter att växa som människa men också om modet att våga möta livet och kärleken.