Profil

Profile photo ofcarl.karlstrom.9603

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Fantasy, Komedi
Mitt författarskap
Jag debuterade i april 2023 med Fjanten och snillena - Den magiska geniknölen. Den baseras på karaktärer som jag skrev många berättelser om redan när jag var barn. Jag tyckte redan då om att skriva fartfyllda berättelser med många galna upptåg.

På senare år tog jag tag i skrivandet igen efter ett, minst sagt, längre uppehåll. Jag utbildade mig till lärare och i samband med det kom jag närmare temat som ofta var återkommande i mina berättelser, nämligen skolan. Skolan var en viktig utgångspunkt när jag skrev Fjanten och snillena. Alla har vi någon form av relation till skolan och jag tycker att det är något som både engagerar och inspirerar på olika sätt.

För mig är det viktigt att behålla lekfullheten i skrivandet. Jag tycker om när det händer saker. Fjanten och snillena innehåller därför en stor dos överdrifter och humor. Samtidigt finns en underton av allvar där jag behandlar ämnen som prestationsångest och krav, mobbning, vänskap och frånvarande vuxna.

Vid mina besök vill jag inspirera barn att använda sin fantasi. Eftersom boken riktar sig till åldern 9-12 år så är det främst den målgruppen mina besök riktar sig till. Jag berättar gärna om att hitta inspiration till att skriva, hur en bok blir till och hur jag tänker kring den kreativa processen. Besöket kan skräddarsys efter önskemål och jag gör även högläsningar samt skrivövningar.


Region
Västernorrland
Fjanten och snillena - Den magiska geniknölen
9789180731980
Äntligen är sommarlovet över! Snillena har längtat tillbaka till Geniskolan hela sommaren. Synd bara att den stora odågan Fjanten ska börja i samma klass. Men han visar sig inte vara det enda problemet. Lärarna på Geniskolan kan nämligen ingenting.

Efter en chockerande mattelektion får snillena nog - någonting måste göras! Kanske kan Fjanten hjälpa dem?

Fjanten och snillena upptäcker snart en obehaglig hemlighet som vänder upp och ner på hela stan i det lilla landet långt bort ...