Profil

Profile photo ofcarolina.hedin.3995

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Skrivandet är för mig en plats där allt är möjligt, en bakdörr ut, en
gränslös frihet, en gränd bortanför Storgatan och gråkalla november där
jag kan skapa det jag vill, vem jag vill, skriva om och redigera, rätta
till och forma. Jag kan läsa mina ord och byta ut dem eller gå in i
berättelsen och stanna så länge jag har lust eller behöver.

Jag var fyra månader när jag adopterades från Chile 1974 och växte upp
på den skånska landsbygden. Under studietiden bodde jag i Malmö. Idag bor
jag i Halmstad med min familj där jag arbetar som utvecklare vid Regionbibliotek Halland.

Min debutroman, Den jag aldrig blev, är en fiktiv berättelse, men jag har utgått ifrån mina upplevelser av att vara adopterad. Jag ville skriva om hur man som vuxen bär med sig barnets sårbarhet in i relationer och om hur svårt det kan vara att veta vem man är eller vill vara, med vem och var någonstans.
Region
Halland
Den jag aldrig blev
978-91-89484-85-6
Det är sent 90-tal och Li läser Praktisk filosofi i Lund. Där träffar hon John och de skapar sin relation bortom samhällets normer och förväntningar, efter egna överenskommelser och med stor respekt för friheten.

Men att välja frihet, att inte bli behövande och krävande, är inte så lätt när hon bär med sig en känsla av att en gång ha blivit bortvald. I försöken att vara stark finns hela tiden det lilla barnets rädsla för att bli övergiven och ensam, så som hon en gång blev när hon som nyfödd lämnades bort för adoption.

Den jag aldrig blev är en berättelse om att kämpa emot klyschorna om ursprung, om att vara självklar och höra hemma och om att forma sina egna relationer, både till andra och till sig själv.