Profil

Profile photo ofcassandra.solback.7187

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Biografi, Fackboksförfattare, HBTQ, Illustratör, Mat och dryck, Pedagogik, Samhällsvetenskap, Uppfostran
Mitt författarskap
Jag är en multijournalist som är verksam som både författare och illustratör med ett brett register.
Min första bok är en självbiografi som kom ut 2012, när jag var 25 år. Det är en ärlig och mörk biografi med humor som hjälper läsaren igenom de allra tyngsta delarna. Den uppskattas av både vuxna och äldre tonåringar och jag har föreläst kring boken för många kvinnojourer.

Jag har även skrivit böcker kopplade till samhällsnormer och strukturer där jag vänder och vrider på feminismen, dess olika begrepp och innebörd. Samt går igenom arbetarrörelsens funktion och det demokratiska samhället.

Lättlagad mat för den med lite tid – eller en handbok i genusmedveten barnuppfostran, är andra områden jag skriver och föreläser om.
Och på senare år har jag fokuserat lite extra på normkritiska barnböcker och inkluderande illustrationer.

Starta en bokcirkel med "Innanför mina rosa små väggar" och bjud in mig för diskussion kring uppväxt, mobbning, sexuella övergrepp och mansvåld.

Bjud in mig till författarsamtal kring boken "Feminism i en perfekt värld", för att prata om feminism och samhällsnormer – och kanske även köra ett pass kring härskartekniker?

Och jag besöker er gärna för att prata om vuxnas beteende i barns närhet och vikten av ett genusmedvetet vuxenskap. Eller för att i barngrupp läsa någon av mina normkritiska barnböcker från 3-6 år.

Jag bor i centrala Stockholm men gör även besök utanför länet och i övriga landet. Digitala möten och träffar går också bra.
Region
Stockholm
Innanför mina rosa små väggar
9789198059939
Man brukar säga att barndomen spelar stor roll för framtiden – det tror jag också på. Men jag tror också att det spelar stor roll hur folk behandlar en senare i livet, och vilka erfarenheter man tvingas få.
I min självbiografi får du följa med mig från barnsben fram till nutid.
Du får följa med mig till sandlådan, men också i mobbning, våldtäkter, självhat, destruktivt beteende, kärlek och sorg.
Det här är min berättelse om kampen för att själv få bestämma över sitt eget liv, och att hela tiden tampas med det förflutna.
Vardags-kaos! Med Astrid & Helmer
9789198696301
Familjer ser olika ut.
Astrid och Helmer bor med en mamma och en pappa i stan, men alla familjer ser olika ut.
Vardagen ser olika ut.
Mamma jobbar och Pappa pluggar på dagen.
Astrid och Helmer går på Föris.

FRÅN CA 3 ÅR

Detta är en normkritisk bok med illustrationer som fokuserar på mångfald och inkludering.
På Landet! Med Astrid & Helmer
9789198696318
Astrid och Helmer ska åka till landet över helgen.
Alla har inte ett landställe.
Det har inte Astrid och Helmer heller. Men morbror Charlie och pojkvännen Barry har landställe.
Dit är alla nära och kära välkomna.

FRÅN CA 3 ÅR

Detta är den andra boken med syskonen Astrid och Helmer.
Likt den första boken är även detta en normkritisk bok med illustrationer som fokuserar på mångfald och inkludering.
Även fokus på HBTQIA.
Feminism i en perfekt värld
9789188751959
Vi agerar i en värld som befinner sig i en tid där vi ännu pratar om den "Första Kvinnan" i saker och ting! Första kvinnliga statsministern, första kvinnan i rymden - vilket betyder att vi existerar i en atmosfär där vi utgår ifrån mannen!
Kvinnan "ploppar" ut barn eller blir igångsatt, följt av biologisk amning, lönedumpning, urinläckage och för låg pension.
Samtidigt regerar männen över vår tillvaro och framtid med ett genomklubbat kvoteringssystem för ytterligare förskönad statistik världen över. Bredvid står kvinnan och hoppas på att all historisk kamp inte varit förgäves - det lilla som ändå lyckats åstadkommits riskerar nämligen dagligen att raseras och raderas ut av konservativa krafter med makt!

Feminism i en perfekt värld är en käftsmäll mot hela den feministiska fejkbubbla vi lever i! Den påvisar hur pass falsk vår jämställda samhällsuppfattning faktiskt är. I en tid där vi ännu ej har sett en kvinna vid statsministerposten i vårt jämställda och jämlika land - en kvinna vid presidentposten i världens mäktigaste land. Ett samhälle där det inte är en självklarhet att en kvinna alltid äger sin egen kropp - åtminstone inte i alla lägen, alla dagar i veckan, året runt - världen över! En tid där vi precis börjat vänja oss vid att se män med barnvagnar på stan! Känn ilskan, förstå allvaret, bli förbannad och agera!