Profil

Profile photo ofcathrine.brunzell.6438

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Feelgood, Komedi, Prosa, Realism, Romanförfattare
Mitt författarskap
Skriver feelgood av mörkare karaktär med lite större djup och allvar, än vad genren normalt bjuder på, men även mycket humor. Svart humor. Mina romaner och de karaktärer som befolkar dem, är sällan sockersöta eller särdeles sympatiska. Men. Om man ger karaktärerna lite tid, så kan det mycket väl hända att läsaren blir förtjust och fastnar.

Längre, skönlitterära texter har jag skrivit sedan 2019, efter en skrivarkurs med poeten Bob Hansson. Att bära stort lass över små tuvor är mitt andra fullängdsmanus, men det första att bli utgivet. Manus nummer ett fick dock en del fina kommentarer och kommer arbetas om när jag har tid.
Manus nummer tre (bok nummer två) utkommer under våren 2024.

Till yrket är jag annars arkitekt, men skriver så mycket jag orkar och hinner.
Jag är född 1975, uppväxt i Värmland, men fördelar numera tiden mellan Härjedalen och Bohuslän.

Den här författaren gillar snöskoter, lerduveskytte, väldigt mörk choklad och nästan alla djur.
Region
Västra Götalandsregionen
Att bära stort lass över små tuvor
978-91-89846-44-9
Om Marit bara kunde gråta lite snyggt, sådär som de gör på film. Långsamma tårar och släta kinder, utan snor och svullna ögonlock. Då skulle väl Sophie ta henne tillbaka? Eller om Marit fick ett nytt jobb och hade råd att gå till frisören. Då skulle allt bli bra igen.

Men Marit gråter inte. Inte för att hon inte försöker, utan för att alla tårar och det mesta av snoret, har försvunnit. Gömt sig i ett svart hål, tillsammans med den halva dubbelsängen och Marits midja. När dottern fyller år och en kindkyss blir hängande i luften, inser Marit att hon är överflödig och lika gärna kan ta en väldigt lång promenad.

Tillsammans med hunden Mazarin (som inte vill gå någonstans alls), börjar Marit vandra genom Hela Jävla Sverige. Eller åtminstone lite här och där. Marit ska nämligen bli en Ny Människa. Eller åtminstone lite smalare.

Att bära stort lass över små tuvor är en lite mörkare feelgood-roman, som även bjuder på skratt. En berättelse om förnekelse och billigt vin på påse, om möten med människor och vilda djur. Om stor rädsla och litet mod och om de vidunderliga vyer vi kan uppleva, om vi inte råkar frysa ihjäl. Att tappa bort sig själv och hitta något annat. Samt något ord om att torka sig i ändan med fridlyst mossa.

Alla himlens orglar
ännu ej klart
Julia har inget sällskap. Precis som hon vill ha det. Det sköra körsbärsträdet intill glasverandan och räta rader i trädgårdslandet; varannan lök, varannan morot. Lugnt och stilla, precis som Julia vill ha det. Om det bara inte vore för fågeln under krusbärsbusken. Kajan, med de ljusa ögonen och det mexikanska avokadonätet.

På bara ett par veckor, ändras förutsättningarna i Julias stilla tillvaro rejält; när några tilltufsade individer, ett kuvert av dyrt papper, samt en särdeles elegant herre gör entré. Ingen av dem verkar anse att det mörkt rosa ärret på Julias kind spelar någon större roll. Men är Julia verkligen redo att ta den utsträckta handen? Ett långsamt steg, följt av två snabba. Kan Julia följa, eller ska hon fortsätta gömma sig? Är ensamheten att föredra, eller finns det något bortom september?

Alla himlens orglar är en lite mörkare feelgood-roman om ensamhet och vänskap. Den bjuder på en hel del skratt, men även smärta. Saknaden efter en allra bästa vän och livets stora kärlek. Allt det, som gör livet så komplicerat att det är lättare att bara gömma sig. Men detta är även en berättelse om vad som kan hända, om vi bara vågar öppna grinden. Samt något ord om världens bästa te.