Profil

Profile photo ofcecilia.klang.9066

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Feelgood, Romanförfattare
Mitt författarskap
Om mig
Jag är författare, copywriter och kommunikatör och jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt det skrivna ordet. 2018 gjorde jag min skönlitterära debut med ljudboksserien ”Gäddsimmerskan” för Storytel Original, en berättelse skriven särskilt för ljud. Serien blev populär bland lyssnarna och gavs ut i tryckt format 2019 samt fick en uppföljande säsong året därpå. 2022 romandebuterade jag med ”Kan innehålla spår av Tommy Roos” på Bokförlaget Polaris - en berättelse om den snart femtioårige Tommy i det lilla brukssamhället Forshammar som riskerar att förlora både fru och arbete, men som får hjälp från oväntat håll. Boken om Tommy är den första av tre planerade i Forshammarserien.

Min bas finns i Gävle där jag bor med min man, våra två tonårsbarn och hunden Loffe. Mina författarbesök gör jag över hela Sverige.

Om mina böcker
Gemensamt för mina böcker är att jag skildrar vardagen utanför storstaden och strävar efter att göra det med värme och humor. Jag lägger mycket tid och omsorg på mina romankaraktärer och skriver gärna om det som jag brukar kalla för det lilla livets stora händelser: arbetet, kärleken, familjen och drömmarna. Eftersom jag själv är född och uppvuxen i brukssamhället Hofors och med tidigare arbete inom industrivärlden har jag också ett särskilt gott öga till fabriker, småsamhällen och livet där.

Mina böcker har kategoriserats som feelgood, relationsromaner och arbetarlitteratur och jag känner mig hemma med alla beskrivningarna.

Vad jag pratar om under mina besök
Förutom att prata om mina böcker så berättar jag gärna om min väg från att skriva i jobbet till att skriva skönlitterärt och hur det är att skriva primärt för en lyssnare jämfört med att skriva för läsare. Andra ämnen och områden som jag gärna pratar om är: skrivprocessen, att bygga karaktärer, att skildra landsbygden och småsamhällen, att skriva med humor, att våga tro och satsa på sitt skrivande och att hitta vägar för att kunna göra det. Jag anpassar alltid upplägg och utformning på besöken utifrån era önskemål. Målet för mig är att bjuda publiken på en härlig och inspirerande stund om skrivande och läsande.

Utgivet hittills
Titel: Kan innehålla spår av Tommy Roos
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2022

Titel: Gäddsimmerskan och bryggmästarens kärlek
Förlag: Storytel Original
Utgivningsår: 2020

Titel: Gäddsimmerskan
Förlag: Storytel Original / Storytel Pocket
Utgivningsår: 2018
Region
Gävleborg