Profil

Profile photo ofcecilia.klang.9066

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare
Mitt författarskap
Om mig
Jag är författare, copywriter och kommunikatör och har ägnat hela mitt yrkesliv åt det skrivna ordet. 2018 gjorde jag min skönlitterära debut med ljudboksserien ”Gäddsimmerskan” för Storytel Original, en berättelse skriven särskilt för ljud. Serien blev populär bland lyssnarna och gavs ut i tryckt format 2019 samt fick en uppföljande säsong året därpå. 2022 romandebuterade jag med ”Kan innehålla spår av Tommy Roos” på Bokförlaget Polaris - en berättelse om den snart femtioårige Tommy i det lilla brukssamhället Forshammar som riskerar att förlora både fru och arbete, men som får hjälp från oväntat håll. Boken om Tommy är den första av tre planerade i Forshammarserien. I maj 2023 kom den fristående uppföljaren "I södra Norrland väntas regn". En roman om den 53-åriga Susanne Åkesson som ägnat sitt liv åt att hand om mannen, barnen, huset och den ensamstående mamman, och som plötsligt inser att hon inte längre är behövd. Sommaren 2024 kommer den avslutande delen i serien.

Min bas finns i Gävle där jag bor med min man, våra två tonårsbarn och hunden Loffe. Mina författarbesök gör jag över hela Sverige.

Om mina böcker
Gemensamt för mina böcker är att jag skildrar vardagen utanför storstaden och strävar efter att göra det med värme och humor. Jag lägger mycket tid och omsorg på mina romankaraktärer och skriver gärna om det som jag brukar kalla för det lilla livets stora händelser: arbetet, kärleken, familjen och drömmarna. Eftersom jag själv är född och uppvuxen i brukssamhället Hofors och med tidigare arbete inom industrivärlden har jag också ett särskilt gott öga till fabriker, småsamhällen och livet där.

Mina böcker har kategoriserats som feelgood, relationsromaner och arbetarlitteratur och jag känner mig hemma med alla beskrivningarna.

Vad jag pratar om under mina besök
Förutom att prata om mina böcker så berättar jag gärna om min väg från att skriva i jobbet till att skriva skönlitterärt och hur det är att skriva primärt för en lyssnare jämfört med att skriva för läsare. Andra ämnen och områden som jag gärna pratar om är: skrivprocessen, att bygga karaktärer, att skildra landsbygden och småsamhällen, att skriva med humor, att våga tro och satsa på sitt skrivande och att hitta vägar för att kunna göra det. Jag anpassar alltid upplägg och utformning på besöken utifrån era önskemål. Målet för mig är att bjuda publiken på en härlig och inspirerande stund om skrivande och läsande.

Utgivet hittills

Titel: I södra Norrland väntas regn
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2023

Titel: Kan innehålla spår av Tommy Roos
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2022

Titel: Gäddsimmerskan och bryggmästarens kärlek
Förlag: Storytel Original
Utgivningsår: 2020

Titel: Gäddsimmerskan
Förlag: Storytel Original / Storytel Pocket
Utgivningsår: 2018
Region
Gävleborg
Kan innehålla spår av Tommy Roos
9789177959724
Tommy Roos liv är som det alltid varit. Han arbetar på fabriken i hemstaden Forshammar och är sedan många år gift med tonårskärleken Martina. Det enda som egentligen skiljer sig från ungdomsåren är att det stora lagts på hyllan, och att rockstjärnedrömmarna ersatts av villan, Volvon och vovven. Själv tycker Tommy att allt rullar på fint, men det gör inte Martina. Under ett samtal med en parterapeut släpper hon bomben: hon vill skiljas. Samtidigt får Tommy nyheten om att fabriken står inför hot om flytt till Estland, med hundratals arbetslösa som följd.

Tommys liv är på väg att rasa samman totalt, men så träffar han operasångerskan Gunnel Aurell, en gång en internationellt firad stjärna. Med Gunnels hjälp hittar Tommy sin röst igen och får chansen att bevisa att det fortfarande finns liv och kämpaglöd kvar i både honom och Forshammar.

Kan innehålla spår av Tommy Roos är en roman om det lilla livets stora händelser. En slags powerballad i romanform, en stämsång om den man önskat att man blivit och den man faktiskt blev. Det är också en berättelse om en bruksort och dess kamp för att få finnas kvar.
I södra Norrland väntas regn
9789177956495
Femtiotreåriga Susanne Åkesson har ägnat hela sitt liv åt att ta hand om hemmet, sambon Lars, barnen och sin ensamstående mamma. Men när sönerna sedan länge är utflugna, mamman plötsligt dör och Lars förtidspensioneras från chefsjobbet på fabriken är det ingen som behöver henne längre. Susanne funderar över vad hon ska göra med sitt liv, utan egna pengar och ett riktigt jobb och med Forshammarbornas dömande blickar i ryggen.

I sin mammas nedgångna sommarstuga hoppas hon på att få vara ifred och hitta sig själv, men det enda hon hittar är minnen från sin egen barndom och från mammans till synes innehållslösa liv. Och när termometern stadigt visar trettio grader, väderleksrapporten är den enda underhållningen och den lokala butiksinnehavaren Lotta ständigt flåsar henne i nacken undrar Susanne om hon fattat fel beslut.

Kanske borde hon bara ha fortsatt som förut? Eller är det så att livet, till skillnad från vädret, inte alls går att förutse? När man minst anar det kan det komma en storm, ett solsken eller en man som vill paddla kanot.

I södra Norrland väntas regn är den andra delen i serien om bruksorten Forshammar och den fristående fortsättningen på Kan innehålla spår av Tommy Roos. Det är en varm berättelse om livsval, familjehemligheter och det svåra i att hitta sig själv på en plats där alla redan tycks veta allt om vem du är