Profil

Profile photo ofcecilia.sahlstrom.9645

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare
Mitt författarskap
Jag har skrivit 7 romaner i serien om Lundakommissarien Sara Vallén, den åttonde kommer ut i juli 2023 och heter Änglavingen, 1 roman i serien om den udda och egensinniga polisinspektören Rakel Vrede i Malmö. I oktober kommer första delen i en ny serie om människor i Malmö, som jag skriver tillsammans med författaren Emma Olofsson. I januari 2024 kommer del 2 i Rakel Vrede-serien. Någon gång under 2024 kommer första delen i en serie om en FN-veteran som lider av PTSD och söker sig till mittersta Skåne ute i skogen, för att få lugn och ro. Boken heter Saknad. Dessutom kommer ytterligare en Sara Vallén 2024.

Under mina författarföreläsningar brukar jag prata om vad som driver mig i mitt författarskap, men också vad som driver kriminalitet, om våld i nära relation, om barn som växer upp i våldsmiljöer och om vad jag anser att politiker, samhälle och vi som människor behöver göra för att skapa bättre förutsättningar för människor att fungera och välja livet istället för kriminalitet. Jag tar också upp fördomarnas roll i samhällsutvecklingen och i det politiska spelet.

Jag har bakgrund som poliskommissarie med brott i nära relation, sexualbrott och brott mot barn som specialitet. Jag har också jobbat som konsult inom ledarskaps- och organisationsutveckling samt inom socialtjänsten både som verksamhetsutvecklare/kommunikatör och enhetschef inom Individ- och familjeomsorgen. Numera har jag uppdrag på Polisutbildningen, Linnéuniversitetet, där jag handleder handledare, inspirerar unga poliser och möjliggör självinsikt.

Jag är van föreläsare och har många strängar på min lyra. Jag har skrivit debattartiklar, deltagit i grupper mot näthat och en bättre levnadsmiljö på nätet. Jag har suttit i riksstyrelsen för Vetenskap och folkbildning, föreläst om bemötande och kommunikation, om inkludering/integration, om våld i nära relation och om unga och nätet.

Min drivkraft som författare är att utmana läsarens föreställningar om utsatthet och utanförskap. Jag lägger också stor vikt vid mänsklig interaktion eller brist på samt samhällets och vuxenvärldens svek mot unga.


Region
Skåne