Profil

Profile photo ofcharlotta.lagerberg-thunes.5035

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Biografi, Illustratör, Konst, Pedagogik, Prosa, Psykologi, Romanförfattare
Mitt författarskap
Hej!
Jag heter Charlotta och är en känslovisionär. År 2021 blev jag korad till årets känslovisionär vid Känslogalan i Malmö, och tidigare har jag blivit korad för årets eldsjäl för mitt arbete med barn och litteratur i områden där barn riskerar socialt utanförskap, samt två år i rad till årets driftigaste HSP-person.

Jag brinner för det skrivna ordet och att göra skillnad i med röst och ord och sprida hopp om god värdegrund där kärlek, inkludering och det goda krafterna förenar oss i både kreativitet och ljus.

Som person är jag en högkänslig, kreativ och pedagogisk människa som har författat 17 böcker. En egen värdepedagogik med popcornet Poppe samt lärarhandledningar, målarbok och romaner.
Jag illustrerar alla mina böcker själv och även bokomslagen. För mig är det viktigt att ha en röd tråd och min tråd är nog känslor.

I skrivande stund är jag mest aktuell med min serie om högkänsliga Lo, som finns i 4 av 6 böcker. (Andra upplagan av Orkidébarnet är slutsåld och kommer som ljudbok snart.)

Under 7 år var jag en del av Alfons Åbergs kulturhus program och erbjöd interaktiva sagostunder för barn i åldern 0-5 år men jag har också gjort en hel del skolbesök och arbetat med barn i årskurs F-3. Jag bygger Popcorndalen, sjunger och bygger flanosaga, läser en saga och pysslar med barnen.

Jag föreläser utifrån min bokserie om Lo.

Orkidébarnet: Om orkidébarn, högkänslighet, skam, narcissism, psykisk ohälsa, våra inre barn, skuld, själslig smärta och missbruk. m m.

Fjärilsdrömmar: Om högkänslighet och gränssättning, utmattning, sorg, trauma, förlust, kris, modet att leva helhjärtat, prestation, upprepningstvång och hur kreativitet kan bli till en överlevnad. m m.

Sorgmanteln: Om narcissism, psykopater, empater kontra energitjuvar, den mörka triaden, traumabindning, begrepp, verktyg och läkning. m m.

Vingklippt: Om PTSD, C-trauma, subtila övergrepp, Högkänslighet och HSS och högfungerande ångest, mentalisering, trauma, verktyg, läkning av hjärna, kropp och känslor. m m.

Jag har haft turen att få åtskilliga stipendier, hållit skrivarkurser och skriver för olika slags tidningar inom psykologi och pedagogik. Jag har varit med på tillsammansveckan mot psykisk ohälsa genom SV Västerås.

Min bakgrund har jag som beteendevetare och lärare. Jag har arbetat med socialt arbete inom BRIS, skola, myndighet, försörjningsstöd, asyl, pedagogik, mobbingteam och nära specialpedagoger. Jag har också erfarenhet av arbete vid teater och har studerat kreativt skrivande vid Linné Universitet samt medverkat i flera kurser vid både ABF och Folkuniversitetet. Jag målar under namnet Art by CLT och driver podden Känslostark.
Jag är certifierad ledare vid flera studieförbund och har föreläst vid många olika studieförbund (SV, Sensus, FU, SV, Medborgarskolan ABF, NBV) föreningar, bibliotek, Svenska kyrkan, yogastudios, Ibis biopoläras förening, Akademibokhandeln och andra bokhandlare och skolor m m. Mina föredrag sker både i verkligheten och on-line samt vid mässor.

Jag föreläser över hela Sverige och reser och utgår från Göteborg. Jag brukar följa Författarförbundets arvoden och deras rekommendationer men är flexibel.

Omdömen om mina böcker och föredrag finner ni på hemsidan:
www.charlottalagerbergthunes.se

Jag målar och poddar och där kan du också lyssna av min röst.

www.lottastextochskrift.se

www.artbyclt.se

Hoppas vi kan göra något fint tillsammans!

Med värme
Charlotta Lagerberg Thunes
Region
Västra Götalandsregionen
Vingklippt
9789152783269
Boken beskriver hur möjliggörarna slätar över runt omkring och försvårar för Lo att få ett vittne på det som sker runt omkring henne.Boken beskriver hur trauma-bindning kan se ut, gaslighting, emotionellt våld, manipulationer, narcissism och högkänslighet.

Lo har så många frågor som hon önskar ställa och få svar på. Tiden stannar inte utan döden pockar runt hörnet.
Författaren och beteendevetaren Charlotta Lagerberg Thunes föreläser kring bokserien om Lovisa, och hoppas kunna ge högkänsliga som vuxit upp eller har levt med narcissistiska relationer tröst med budskap som att det är aldrig försent att rita om sin karta. och att ge sig själv tid att helas och läkas.Det gör skillnad att återfinna sin kraft och förlorade intrigritet igen. En giftig barndomsprogrammering är intryckt i varje cell av din kropp. Dessutom tränger trauman och sår djupare in på den som bär på en högkänslig personlighet.

Charlotta har blivit korad 2021 till årets känslovisionär vid Känslogalan i Malmö Palladium för hennes insatser som författare och föreläsare med motiveringen: har satt ljus och ökat förståelsen för känslor samt vågat beröra svåra ämnen som högkänslighet och skam. Med stort engagemang och mycket kreativitet har hon gett såväl vuxna som barn större acceptans för känslornas betydelse.

"Böckerna är skrivna på ett speciellt sätt. De är poetiska mjuka. Budskapet i böckerna framgår tydligt, de handlar om kärlek, att se och bekräfta våra barn och medmänniskor!Dianas bokhylla

"Charlotta Lagerberg Thunes har en unik berättarröst och ett annorlunda men vackert sätt att skriva som vidrör själen... Charlotta skriver medryckande och tänkvärt, det är otroligt vackert på ett melodiskt språk som flyter fram. En välskriven bladvändare..." / I min bokhylla
Sorgmanteln
9789163946691
Sagt om Orkidébarnet & Fjärilsdrömmar ”Boken får 5 av 5” / Carinas Läsdagbok - bokblogg

”Charlotta har ett enastående språk och har en enorm förmåga att beskriva känslor och det är väl det som gör att boken berör så mycket som den gör.” I min bokhylla -bokblogg


”Charlotta har ett otroligt fint och unikt sätt att skriva och berätta.” /Tidningen Junia


”Poetisk slamdunk rakt i hjärtat…pennan är verkligen vassare än svärdet…boken har ett otroligt språk…Litteraturmagazinet 2/6 2020


Sorgmanteln är den tredje delen i den uppskattade bokserien om högkänsliga Lo som bygger på de två tidigare böckerna Orkidébarnet och Fjärilsdrömmar.

Lovisa plågas av narcissistiska relationer och utsätts för emotionellt våld. Något som sprider känslor av obehag.

Högkänsliga personer har en välutvecklad empati och är samvetsgranna och anpassar sig till situationer som är svåra. Trots att Lo håller på att förgås av vanmakt drar hon sig ändå inte ur, eftersom mammans dagar är uträknade, vilket också ökar på spänningen för Lo att hinna få svar på alla de frågor hon bär på inombords.
Hon är brutalt utestängd från familjen som sakta börjar flytta runt mammans saker i huset. I ett hav av lögner får Lovisa svårt att sortera i det kaos som råder, i den milda grad att hon tror att hon håller på att bli själsligt sjuk. Lo utsätts för begreppet ”gaslighting”, som är en form av psykisk manipulation.

Bristen av tillhörighet från den egna familjen är kanske är ett av det farligaste sår vi kan drabbas av. Det beror på att det har kraften att krossa vårt hjärta, livslust och självkänsla.

Lo drömmer om att skriva böcker och har en stark längtan att bättre kunna vila i sig själv, vilket är svårt när det råder kaos och förvirring och saker sker i det fördolda.

Boken beskriver svårigheten att gå hel ur en arvsynd där både överföringar, projiceringar, gaslighting, narcissism och sorg står på spel.

Det är en bok om att gå hel ur sorg och lära sig skydda sig från dem man borde få älska, vara nära och känna sig trygg med.
En bok om hur Lovisa letar efter ett vittne för att lösa upp sitt skamtrassel, så att livet kan bli mer meningsfullt, hanterbart och begripligt igen.


Om författaren:
Charlotta Lagerberg-Thunes är författare, illustratör, föreläsare och beteendevetare. Charlotta har förutom sin beteendevetenskapliga utbildning studerat kreativt skrivande vid Växjö Universitet och medverkat vid flera skrivarkurser vid både ABF och Folkuniversitetet.

Hon föreläser bland annat om högkänslighet och skam, samt skriver barnböcker om karaktären Poppe som belyser känslor.

Charlotta är en omtyckt föreläsare och blev korad till årets driftigaste HSP år 2017 och år 2018 genom HSP Sweden.

Charlotta har fått stipendier år 2020 från Längmanska stiftelsen för sitt arbete att sprida kunskap kring orkidébarn, sårbarhet och högkänslighet. Tidigare har hon fått utmärkelser från både Sveriges författarfond, Sveriges läromedelsförfattares förbund samt ett eldsjälspris genom Skandia stiftelsen ”Idéer för livet”, för goda förebyggande insatser, med hjälp av värdegrundsarbete för barn, som riskerar att hamna i socialt utanförskap eller isolering.

Hon har fått stipendier från Helge Ax:son Jonsson stiftelsen och Östlinger stiftelsen för sitt författarskap.


Boken Sorgmanteln är hennes 16:e bok.


Sagt om Sorgmanteln

”… Charlotta har en unik berättarröst och ett annorlunda sätt men ack så vackert sätt att skriva…Hon har ett viktigt budskap…Charlotta har en förmåga att vidröra själen med sin text och skrift.”/ I min bokhylla -bokinfluencer/Instagram

”…Sorgmanteln är välskriven och känns mer gedigen än Fjärilsdrömmar och det poetiska språket märks mer från Orkidébarnet.Jag ser framemot nästa bok Vingklippt som kommer fördjupas ännu mer…”/Högkänslig i ord och bild
Författare: Charlotta Lagerberg Thunes


Fjärilsdrömmar
9789188271068
Fjärilsdrömmar är andra boken i serien om Lo och fortsättningen på Orkidébarnet.

Fjärilsdrömmar handlar om livets sårbarhet, högkänslighet, utmattningssyndrom, sjukdomsförlust, upprepningstvång och sorg, men också en bok om att våga gå sin egen väg och finna sin egen glänta,
Om att ha mod att vara kreativ och finna sin egen kraft och våga gestalta det man vill att andra ska se och upptäcka hos en själv.Lo längtar efter sin fria själ vilken ännu inte ha fått vingar som bär att flyga med, för innan dess kommer hennes årsringar i kapp henne.

Om vi flyr problemen kan vi inte heller bli fria själar. När vi samlar på känslomässig smärta och ignorerar oss själva börjar kroppen signalera och strejka.

Boken handlar om hur Los sårbarhetsgener och högkänslighet kommer påverka henne i familjeliv såväl som yrkesliv. Om själslig smärta, förluster och hur man måste gå genom sårbarhet för att finna sin styrka igen, för att kunna leva helhjärtat. Att leva helhjärtat handlar om både att ha självmedkänsla, värna om sitt sanna jag och om tacksamhet och glädje, samt om att omfamna och värna om sitt eget skapande och kreativitet.

En bok om att vi alla förtjänar kärlek och bär man på ett brustet hjärta som Lo, har man både vågat älska, förlåta och visat sig sårbar.


Sagt om Fjärilsdrömmar ”Boken får 5 av 5” / Carinas Läsdagbok - bokblogg

”Charlotta har ett enastående språk och har en enorm förmåga att beskriva känslor och det är väl det som gör att boken berör så mycket som den gör.” I min bokhylla -bokblogg

”Charlotta har ett otroligt fint och unikt sätt att skriva och berätta.” /Tidningen Junia
Orkidébarnet
9789198107319
Boken handlar om flickan Lovisa som man får följa från barn till vuxen. Hon är högkänslig och växer upp i ett hem där alla känslor stängs inne och där hon bär på vuxnas känslor.

Ett Orkidébarn föds med en extra sårbarhetsgen och författaren har försökt belysa skönlitterärt vad som händer med en sådan personlighet när man inte speglas positivt och hur olika barndomstrauman kan komma att påverka mönster, livsval och upplevelser.

Boken är den första i en serie.


"Den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen"Vi har den på biblioteket i Kungsbacka och jag rekommenderar den till låntagarna för att den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen."/Bibliotekarie Eva


Intressant om högkänslighet
"Lika duktig som huvudpersonen Lo är på att känna in sina egna och andras känslor, lika bra är Lagerberg-Thunes på att beskriva subtila känslotillstånd utan att det märks. Hon använder formuleringar som stannar kvar i min-net, till exempel ”det finns alltid ett innanför och ett utanför”, som återkommer flera gånger i romanen.Jag ser fram emot nästa del, som även den ges ut på Kloster förlag i Lugnås./Jennie Hilli Sjöqvist Mariestadstidningen
Poppe snacksar känslor
9789198107340
En handledningsbok och själva navet för Poppes värdepedagogik!

Vill du bli den goda vägledaren, i känslornas värld, för barn? Då är Snacksa känslor ett bra alternativ. På ett enkelt och lätt sätt kommunicerar du som pedagog med barnen på förskolan eller som vårdnadshavare i hemmiljön. Du lär barnen att alla känslor är okej. Och idag är det än viktigare att vi pratar känslor, empati och tillit till varandra. Jag säger "Hej Poppe, när jag är som gladast jonglerar jag..."

I skrivande stund finner du som vill läsa och arbeta med värdegrund och Poppe
följande böcker:
Popcornmannen Poppe
Poppe och hans vänner
Visst är det majsigt att kramas, sa Poppe
När jag är som gladast då jonglerar jag
När något spännande händer står Poppe på händer
Två handledningar
Snacksa känslor med Popcornmannen Poppe
Poppe snacksar känslor
vid Soundcloud kan du ladda ner gratis sånger som är från texterna i böckerna med musiker Tobias Edvardsson.
text och musik: Charlotta Lagerberg Thunes och Tobias Edvardsson.

( Du kan också finna på utvalda bibliotek boken Poppa å må bra, sa Poppe och boken Det busiga lilla vitlöksmonstret.)

"Vill du bli den goda vägledaren, i känslornas värld, för barn? "Då är Snacksa känslor ett bra alternativ. På ett enkelt och lätt sätt kommunicerar du som pedagog med barnen på förskolan eller som vårdnadshavare i hemmiljön. Du lär barnen att alla känslor är okej. Och idag är det än viktigare att vi pratar känslor, empati och tillit till varandra. Jag säger "Hej Poppe, när jag är som gladast jonglerar jag..." /BM pedagog


"Jag är så glad att Charlotta gjort denna känsloguide för att ge oss pedagoger och föräldrar med för den delen, lite funderingar kring detta med känslo-arbete. Guiden ger mycket tankar, nya infallsvinklar och mycket tips. Många härliga stunder blir det med Poppe och hans vänner. Både i min roll som pedagog men även som förälder. Poppe ger en insikt för barnen att alla känslor är ok att känna och att det är viktigt att prata om känslor och lyssna på andra!"
/Anna Pedagog


"Poppes känsloguide borde finnas inte bara hos alla pedagoger, utan även hos alla som är föräldrar. Här får man konkreta och enkla tips om hur man kan arbeta med och prata om känslor tillsammans med barnen. Man får sig dessutom en och annan tankeställare och guiden öppnar upp för nya tankar och frågor som är viktiga att lyfta till diskussion. Man får även en hel del litteraturtips om man vill fördjupa sig i ämnet. Känsloguiden samlar egentligen allt du behöver när det kommer till att konkretis..."/Jenny pedagog/läsambassadör


"Poppe ger oss pedagoger och barn väldigt bra instruktioner och "verktyg" att prata om känslor på ett bra och naturligt sätt. Många barn har svårt att sätta ord på känslor, att då få prata med självaste Poppe brukar hjälpa väldigt bra.. Detta gäller alla böcker om den lilla söta popcornmannen. Detta häfte handleder oss vuxna väldigt bra.Detta är en suverän "uppslagsbok"/handledning att "luta sig mot" / TIna pedagog.
"Boken vänder sig till pedagoger.
Precis som Charlottas tidigare böcker har denna ett tilltalande format, trevligt omslag i fina färger och är rikt illustrerad med både foton och teckningar. Viktigast är dock sättet som Charlotta hanterar innehållet: det är pedagogiskt och med stor inlevelse. Hon förmedlar sitt eget brinnande engagemang i att sätta barns alla känslor i fokus. Sammantaget är boken ett fint hjälpmedel för att på ett lekfullt och varsamt sätt hjälpa barn att plocka fram och sätta ord på sina känslor, och jag vill varmt rekommendera den också för föräldrar./" Gunilla pedagog