Profil

Profile photo ofcharlotte.sirc.1376

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Biografi, Feelgood, Historia, Litteraturvetenskap, Prosa, Romanförfattare, Översättare
Mitt författarskap
Med mitt författarskap vill jag ge röst åt kvinnor i modern och historisk tid, både med hjälp av biografiskt och skönlitterärt skrivande. Hösten 2023 kommer romanen Brytningstid, en svensk Downton Abbey, på Harper Collins Nordic. Som lärare i svenska och engelska berättar jag gärna om skrivande och skrivteknink och om biografiskt, skönlitterärt eller historiskt skrivande.

Mitt första bokprojekt kom ut 2020 på Ordberoende förlag, antologin När mammor dör med 31 kvinnor i olika åldrar som skriver om erfarenheten av att mista sin mor. Jag som själv miste min mamma som ung har skrivit förordet och pyskoterapeut och socionom Lotta Polfeldt har skrivit efterordet.

2022 kom biografin Han köpte min tystnad ut på samma förlag, Mimmi Kovacevics starka livsberättelse om en uppväxt präglad av sexuella övergrepp. Boken är skriven av mig och bygger på hundratals intervjuer med Mimmi.

I oktober 2023 debuterar jag skönlitterärt med romanen Brytningstid på Harper Collins imprint Harper Love. Boken är en historisk romance med Downton Abbey-känsla som utspelar sig under det sena 1880-talets i Stockholm. Min inspiration till boken kommer från Hallwylska museet i Stockholm.
Region
Stockholm