Profil

Profile photo ofchristina.bengtsdotter.8184

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Pedagogik, Rättsvetenskap
Mitt författarskap
Ny barnbok stöttar barn efter förhör 

”Den annorlunda dagen” är en barnbok som kommit till för att stötta barn som varit med om ett barnförhör hos polisen.  

Den annorlunda dagen, är berättelsen om den dag när huvudpersonen Kim hämtas från sin skola och är med om ett barnförhör. Vi får följa hela händelseförloppet, förhöret och allt som händer, ända fram tills Kim till slut går hem från skolan igen. 

Under mina uppdrag som ”särskild företrädare för barn” vid barnförhör har jag ofta sett att det behövs stöd för att prata om det barnet varit med om.  


Tanken med boken är att:  

Ge boken till barnet efter förhöret - för att läsa tillsammans med barnet, både i hemmet eller tillsammans med annan trygg vuxen, som ett stöd till samtal och bearbetning.

Ha som diskussionsunderlag för vuxna som kan komma att möta barn som är med om ett förhör.  

Läsa för eller med barn som varit på förhör – ett stöd för skolor för att finnas på skolbibliotek som stöd till samtal och bearbetning för barnet.


Jag kommer gärna till er skola och berättar om hur det går till vid ett barnförhör och vilka som ett barn kommer i kontakt med då. Det kan även kombineras med föredrag om rättegång om så önskas.
Region
Västernorrland