Profil

Profile photo ofcyril.hellman.3812

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Biografi, Deckarförfattare, Dokumentär, Drama, Fackboksförfattare, Film, Filosofi, Historia, Litteraturvetenskap, Militär och krig, Novellförfattare, Poesi, Prosa, Realism, Romanförfattare, Samhällsvetenskap, Teater, Tecknad serie, Thriller, Översättare
Mitt författarskap
Jag är författare och journalist. Mina populäraste böcker är delvis krigsreportage En resa genomkrigets Ukraina och Rapport från fronten mot IS samt true crime om kriminalitet som Lilla Chicago, Spelet är spelet och Mitt mörka hjärta - gangstern och reportern. Men min repertoar är bred. Jag skriver även skönlitteratur, noveller och poesi. Min diktsamling Allt går i bitar är Sveriges mest streamade och släpps i år på engelska. Jag har även släppt ett seriealbum Vad som än står om fotbollshuligankultur. Jag skriver också film- och teatermanus.

Under flera år var jag korrespondent för Svenska Dagbladet i New York. Jag har rest och skrivit från ett hundratal länder. Nästa år spelar jag som regissör in min första långfilm.

Jag berättar gärna om min senaste bok En resa genom krigets Ukraina och dess kommande uppföljare. Om mina erfarenheter från Ukraina med omnejd och de historiska och politiska konflikterna.

Likaså kan jag berätta om böckerna jag skrivit om och med kriminella, gängmedlemmar och huliganer eller skrivandet som sådant. Jag är även terapeut i kriminell livsstil, statsvetare/historiker och håller work shops i kreativt skrivande.
Region
Stockholm