Profil

Profile photo ofdaniel.braesch-andersen.3198

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Fantasy
Mitt författarskap
Jag har alltid älskat att skriva äventyrsfyllda berättelser och skrev min första kortnovell när jag var 9 år gammal. Den hette då "Björnen Leos äventyr" och var 20 sidor lång skriven i ett kollgieblock under två lektioner då vi fått i uppgift att just skriva berättande.

Fantasy är den genre dock alltid funnits närmast till hands. Först inspirerades jag mycket av Tolkien och C.S.Lewis - men på senare år när mitt skrivande väl tog fart på riktigt - var det George R.R Martin, Patrick Rothfuss och andrzej sapkowski som fick bli inspirationskällan.

Fler böcker från mig är på gång. I första hand är det trilogin Sparven från Nim som är på tapeten, men andra projekt kan även väntas framöver.
Region
Östergötland
Den nimska flickan
978-91-89522-85-5
Ensam vaknar en ung kvinna upp i en hästvagn. Hon minns inte vem hon är eller varifrån hon kom. Allt hon minns är sitt namn, Gellomy, och att något jagat bort henne från sitt hem. Något som fortfarande förföljer henne.

Flykten leder henne norrut till okända marker där hon möter dignatörer, skogsvarelser, siare och monster i jakt på svar. Minnesbilder klarnar som bitar i ett pussel när hon lär sig mer om svärdet hon bär med sig och om kraften som lurar inom henne. Ett mörkt fenomen folk kallar herom.

Den nimska flickan är första delen i den episka high fantasyserien Sparven från Nim. Ett äventyr fyllt av mörka krafter och ett fängslande världsbygge.