Profil

Profile photo ofdidi.ornstedt-.1322

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Pedagogik, Romanförfattare
Mitt författarskap
Det saknas inte ämnen att utforska, men mellanmänskliga relationer griper tag i mig mest.

Som verksam inom kultursektorn och som fd skolledare i sk utanförskapsområden bjuder vardagen på både väntade och oväntade scenarier, värda att skildra.

Jag har ett förflutet som barnkultursekreterare i en kranskommun till Stockholm och då fördjupat mig i vad barnkultur egentligen är. Något genuint skapat av barn eller vuxnas idéer om vad barn behöver på en oöverskådlig marknad? Dessa frågor har jag skrivit och föreläst om: "ROBOTTIDER- medan kärleken får vänta" (Utbildningsförlaget Brevskolan/Riksutställningar, 90- talet samt boken om rollspelshobbyn "De övergivnas armé". En bok om rollspel" (Norstedts, 1997).

Men det var då. Nu har åldrandet öppnat nya vyer och andra mellanmänskliga relationer har kommit i fokus. Jag skriver om det jag kan bäst: äldre kvinnor /gamla tanter. En försummad grupp i svensk litteratur idag, som förtjänar att skildras med humor och allvar.

"Medan hon dör",(Vulkan) är en sådan bok, byggd på självbiografiskt stoff. - om livet, levandet, döendet och döden. En försoningsberättelse.

"Korsettsyndromet" (Vulkan) är en berättelse om två bångstyriga, mogna kvinnor i Stockholmsförorten Vällingby. Samtal kring dessa teman deltar jag gärna i.

Region
Stockholm