Profil

Profile photo ofe-l.neander.1458

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Fantasy, Romanförfattare
Mitt författarskap
”Hur genomför jag mitt författarbesök”

Jag anpassar mig efter vad som efterfrågas och vad varje enskild grupp vill få ut av mitt besök.

Jag har hittills gett ut två urban fantasy-romaner, och talar gärna om min skrivprocess, om att skapa trovärdiga karaktärer och världsbyggen, hur jag bygger spänning och skapar intriger/plots.

Jag är en hybridförfattare som både gett ut på eget förlag och givits ut på stort digitalt förlag (Saga Egmont). Jag berättar gärna om mina erfarenheter kring det:

— hur jag gått tillväga som egenutgivare
— hur jag skapat mig en författarplattform och lyckats nå ut utan stort förlag i ryggen.

”Litteraturlista”

Särling, del 1 i urban fantasy-serien Gränsland (för vuxna)

Midvinterblot, del 2 i samma serie

Novellerna En för alla, alla för en och Vinnande Vincent inom Gränslanduniversumet

Nu:
— Håller på med tredje boken i Gränslandserien (ännu ingen titel)

— Redigerar Offergrav, del 1 i en tänkt deckarserie som utspelar sig i Kungshamn (min bohuslänska födelseort) med omnejd
Region
Västra Götalandsregionen
Särling, Gränsland 1
978-91-986755-0-4
Det lackar mot halloween och höstmörkret sveper in över den lilla bohuslänska staden Västernäs, där Eira Lindberg driver sin bokhandel. Eira tillhör stadens övernaturliga invånare, som sedan en tid lever öppet bland människorna. Eira är hamnskiftare - särling, i folkmun - men växte upp med människor och vill helst bara sköta sin mysiga butik och dricka en god kopp kaffe i lugn och ro.

Men friden störs när någon plötsligt hänger en kasse med ett avhugget huvud på bokhandelns dörr en mörk kväll. Huvudet visar sig tillhöra en nyligen transformerad älva, och mordet eldar på de redan starka motsättningarna mellan människor och övernaturliga varelser. Det särlingsfientliga partiet Humandemokraterna anar morgonluft och såväl älvor som varulvar rustar för att skydda sig. Men varför hängde mördaren huvudet just på Eiras dörr?

Det makabra mordet blir början på en dödlig katt-och-råtta-lek där mördaren tvingar Eira att konfrontera sig själv och sin okända familjebakgrund. För hur kommer det sig egentligen att hon är det enda varlodjuret i Västernäs ...?

***

E-L Neander debuterar med Särling, en smart, spännande och rolig urban fantasy-roman i ett nutida Sverige som liknar vårt. Boken är del ett i den planerade serien Gränsland. Författaren är född och uppvuxen i Kungshamn, och bor numera i Göteborg med sin familj.

***

"Urban fantasy när den är som bäst."

HELEN EKEROTH, FÖRFATTARE TILL TRILOGIN DRAKBERIDAREN.
Midvinterblot, Gränsland 2
978-91-986755-1-1
Midvinterblot är en spännande, smart och våldsamt dramatisk fantasyroman som håller läsaren i ett fast grepp från början till slut. Nästa del kan inte komma fort nog! Helhetsbetyg: 5, BTJ. Lektör: Lovisa Blomberg

Vintern vägrar släppa taget om den lilla bohuslänska staden Västernäs, där den övernaturliga invånaren - särlingen - Eira Lindberg bor.

Ingen tror längre att kylan har en naturlig förklaring, och osämjan mellan människor och särlingar växer sig allt starkare.

Den mänskliga hyresvärden har bestämt sig för att inte förnya kontraktet på lokalen där Eira bedriver sin mysiga bokhandel. Samtidigt får hon omskakande nyheter om sin familjebakgrund. Så dödas en varulv av ett mystiskt Ordenssällskap och Västernäs Flock löper amok.

Det blir starten på en dramatisk händelsekedja som leder till att Eira och den enigmatiska älvan Vincent Benedict gör en fasansfull upptäckt, en som hotar särlingarnas själva existens.

Och vad är det egentligen i hemdimensionen Feeria som oroar Västernäs älvor så?

***

Midvinterblot är uppföljare till Särling, och den andra fristående delen i urban fantasy-serien Gränsland. E-L Neander är född och uppvuxen i Kungshamn, och bor numera i Göteborg med sin familj.

***

"Den här debuten är något alldeles extra." MALIN EDGREN, FÖRFATTARE OM SÄRLING