Profil

Profile photo ofeleonore.holmgren.1021

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag bor med min man i centrala Uppsala och har två utflugna barn. Sedan många år jobbar jag som kommunikatör och skrivandet är en stor och viktig del i mitt yrke. Länge har jag skrivit på fritiden. Så där lite på ”kul” för att slippa förhålla mig till ramar eller regler. Det ligger många rester på hårddisken och skvalpar. För några år sedan fick jag för mig att jag på allvar skulle ta reda på om jag hade det som krävdes för att skriva en bok. Idéer hade jag i massor, men hade jag verkligen tålamodet och uthålligheten?

Jag gav ett av mina skrivprojekt ett år. Skrev åtminstone lite varje dag och till slut hade jag fått ihop råmanuset till en färdig bok. Efter flera refuseringar fick jag äntligen skriva på ett författaravtal med Bazar förlag. SISTA SOMMAREN kom ut 2021 och blev snabbt populär hos läsarna. Den kom på en fin fjärde plats i Årets bok 2022 och gick till final i Storytel awards i kategorin feelgood.

Hösten 2022 släpptes uppföljaren, BRITTAS ARV.

Så, numera får jag väl säga (fast det fortfarande känns lite svårt att förstå) att jag har två jobb. Jag är kommunikatör OCH författare.

När jag skriver följer jag några enkla regler:
1. Jag skriver böcker jag själv skulle vilja läsa.
2. Jag är snäll mot mig själv! Blir det som kommer ut dåligt går det alltid att redigera. Eller ta bort. Så skriv, bara skriv är mantrat!
3. Det ska vara roligt att skriva – i alla fall nästan hela tiden.

När jag skrev SISTA SOMMAREN var det miljön som kom först och sedan karaktärerna och sist själva storyn. Jag lägger ner ganska stor möda på att mejsla fram karaktärerna jag skriver om. De ska vara som folk är mest, ha både goda och mindre goda sidor och en av de roligaste sakerna med att skriva är när karaktärerna får fötter och själva berättar vilka de är och vart de ska.

Inspirationen till mitt skrivande hittar jag överallt. Det kan vara samtalet jag ”råkar” överhöra på tåget, eller en knasig notis i en tidning eller något jag själv upplevt som kan formuleras om.

Mina besök:
Jag anpassar besöken till de önskemål som finns hos målgruppen. Självklart berättar jag om mina böcker och bjuder på högläsning om någon vill det. Nästan varje gång jag är ute och pratar om mitt författarskap träffar jag på människor med skrivardrömmar och jag vill gärna inspirera flera till att våga ta steget och börja skriva. Jag pratar därför gärna till exempel om:
• Att debutera som författare när man passerat femtio.
• Hur kombinerar man sitt skrivande med ett yrkesliv?
• Man kanske borde prova att skriva en bok– så var min resa från tanke till utgivning.

Jag gör författarbesök i hela Sverige.
Region
Uppsala