Profil

Profile photo ofeli.ahman-owetz.9516

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Feelgood, Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag skriver feelgoodromaner samt romaner på lättläst svenska, målgrupp äldre med demens.
Min lättlästroman Sköna Maj med den härliga karaktären Maj, 85+, fick Studieförbundet Vuxenskolans Lättlästpriset 2022. Uppföljaren En jul tillsammans har fått fina omdömen (4/5 av BTJ:s lektör).
Mina feelgoodromaner i Söderbergasviten är älskade av läsarna. Brevvännerna blev tvåa i Årets bok 2020.
Den tionde boken i serien, ”Farväl, Söderberga”, kommer ut den 10 maj.
Mina olika författarbesök:
- Jag berättar om mina romaner och författarskap och försöker göra alla besök till en feelgoodstund med både skratt och allvar.
- Jag föreläser om att skriva lättläst och om mina och andra författares böcker på lättläst svenska. Till exempel på inspirationsdagar för personal inom äldreomsorg/LSS.
- Jag gör författarbesök på äldreboenden/demensboenden. Då läser jag högt ur mina lättlästböcker och stannar på pratstund efteråt om man vill. Ibland över en kopp kaffe, det brukar bli trevligt.
Jag gör besök över hela landet.
Läs mer på min hemsida
eliahmanowetz.com
Boka mig hos Författarcentrums författarförmedling
https://forfattarformedling.se/forfattare/eli-ahman-owetz/
Jag följer Författarförbundets minimirekommendation för arvoden, vilket är 7 500 kr inklusive skatt och sociala avgifter, plus moms, för en timmes föredrag/författarsamtal. Resa och eventuellt logi tillkommer. Jag bor nio mil norr om Stockholm.
Region
Stockholm