Profil

Profile photo ofelin.hedlen.8358

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Feelgood, Historia, Romanförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag har alltid tyckt om att skriva, men hade kanske inte förstått exakt hur mycket förrän jag i vuxen ålder gick upp på vinden och hittade alla gamla berättelser som jag skrivit som barn.

Det var "Hästtjuven" volym 1-7, "Rädda kattungarna", "Julmysteriet", "Murmysteriet"... listan kan göras lång men alla hade de en sak gemensamt; de hade en början och en mitten, men inget avslut.

Strax efter att jag gjort klart mina studier som civilingenjör i miljö- och vattenteknik började jag jobba som konsult inom hållbart och cirkulärt byggande. I allt det seriösa började skrivarlusten klia i fingrarna igen, ett intresse som annars hade fått stå på paus under de intensiva studieåren. Jag bestämde mig. Jag skulle skriva en roman! Det viktigaste var inte att den blev utgiven utan att den skulle ha just det som mina tidigare berättelser saknat. Jag skulle ta mig ända till slutet.

Sagt och gjort. Jag skrev klart min första roman och hade turen att få den utgiven. Ett par år senare lyckades jag med nästa och just nu jobbar jag på mitt tredje romanmanus.

Jag är en van föreläsare både professionellt i min roll som konsult och även vid sidan av inom ramen för mitt skrivande och författarskap.

Jag är en glad, energifull och jordnära tjej som provat det mesta. Jag har varit Au Pair i Kalifornien, gjort lumpen på pansarbataljonen i Boden, sprungit ett 8mil långt terränglopp genom Stockholm, varit med i programmet "Smartare än en femteklassare" och dansat poledance i en musikvideo. Här har ni en tjej som gillar att testa nya saker!
Region
Sörmland
Bortom dina ord
978-91-88795-18-2
Inga fler män! lovar Hanna när hon packar väskorna efter det senaste uppbrottet. Sommaren ska spenderas på en ranch i Montana för att hitta tillbaka till sig själv. Men när hon anländer till den idylliska landsbygden inser hon att löftet blir svårt att hålla.

Snart befinner Hanna sig i valet mellan två cowboys den ödmjuka och omtänksamma James som är tillsammans med den falskspelande Brenna, eller den karismatiske och rättframme Colby som gjort det klart att han står till hennes förfogande.

I sökandet efter sig själv och en ny tro på kärleken, hamnar Hanna i en svår situation. Snart handlar det inte bara om de val en romans medför, utan att ta sig igenom sommaren med livet i behåll.

Bortom dina ord är min första roman som riktar sig till övre tonåren/unga vuxna. Den är skriven inom genren romance/feel good.
------

"Men alltså!! På riktigt?! Det var galet bra beskrivningar av allt och det känns som om jag var med där i bakgrunden och upplevde samma saker. Helt fantastiskt språk och härliga karaktärer. Jag fnissa, grät och kände igen mig genom hela boken. Har du inte hittat till denna skönhet sen innan så leta upp den och läs! 5/5 ⭐och jag hoppas författaren planerar att skriva fler böcker!" - 1Bokuggla

"Rysningar från topp till tå. Vilken bok så fantastisk med otroliga miljöskildringar, vänskap, kärlek. En bok jag kommer att bära med mig ett tag framöver. En måste bok att läsa." Agneta

"En mysig romance med härliga miljöer!" - Sara

"Helt fantastisk" Becca

"Mysig, lantlig romance. Gillade att det var en svensk som var på besök i USA, gav en annan känsla än andra romaner som utspelar sig där." Gabriella
Och jag väntade
978-91-7885-446-2
Pigan Greta springer på logdanser och väntar på att den stora kärleken ska dyka upp. Men hon har svårt att skaka av sig minnet av den där Sture. Trots att hon inte har sett honom på flera år kan hon ändå inte låta bli att jämföra allt med hur hon kände då. Vem är han, var är han men framför allt lever han?

Det är början av 1920-talet på den sörmländska landsbygden. Sture finner glädje i det lilla som hans fattiga liv har att erbjuda, medan Greta gör sitt bästa för att hålla sin framfusiga väninna borta från trubbel. Under en skolutflykt korsas deras vägar för första gången, men tidpunkten är helt fel. Åren passerar och livet går vidare, ändå kan inget riktigt sudda ut den där dragkraften som Greta kände när hon såg in i Stures urholkade ansikte och feberblanka ögon. Varför känns det som att hon väntat en evighet på just honom?

Och jag väntade är en öm kärleksberättelse som följer Greta och Sture genom livet, i ett Sverige under stor förändring.


Och jag väntade är min andra roman, inspirerad av mina morföräldrars liv i Sörmland. Den riktar sig till såväl tonåringar som pensionärer då den lika väl fungerar som en brygga mellan de yngre och de äldre, som den är en "trip down memory lane" för de som levde i Sverige från 1920 och framåt.


-----

"Och jag väntade är en vacker berättelse med korrekta historiska detaljer och en handling som följer huvudkaraktärerna Sture och Greta från födsel till bortgång. Elin Hedlén har skrivit en fin berättelse fylld av härliga ögonblick, och jag fastnade verkligen för bokens familjära och lågmälda känsla. Och jag väntade är en fin historisk roman med många fina och välskrivna moment. Det är en berättelse om en episk kärlek som varar livet ut och en berättelse om en stor familj som tycks bli närmre och närmre efter varje år som går. Värmande, familjär och snabbläst!" - Ida
Jag kommer hem till jul - Passionerade noveller
978-91-88795-51-9
Hon kände hur hans brännande blick studerade henne. Vandrade från de perfekt manikyrerade naglarna på ratten och stannade till vid silhuetten av hennes ansikte. Trots att det var långt fram till nästa bil och underlaget kändes bra, tordes hon inte se på honom. Var rädd för kroppens reaktion om hon mötte hans blick. Louise var egentligen allt annat än blyg inför män. Hon var charmig, pratglad och lättsam, det visste hon med säkerhet. Ändå var det en ny Louise hon såg sig själv uppträda som nu. En timid och generad version med tunghäfta. Varför betedde hon sig så underligt?

Tolv passionerade noveller fyllda med romantik i julens tecken. Det är en härlig blandning av både författare som tidigare blivit utgivna, men även debutanter. Jag kommer hem till jul, innehåller noveller från förlagets stora novelltävling 2018.

Jag har skrivit "Nyckeln till ett pansarhjärta" som är en av novellerna i denna novellsamling.

"Mängder med snö, kyla och förväntningar inför jul och nyår innehåller denna novellsamling. Ingen julsaga utan kärlek och romantik i massor. Fann flera favoriter bland annat Gott nytt magiskt år och Nyckeln till ett pansar hjärta. Den är inte riktigt som andra julböcker men det finns något som lurar bland bladen. Mysig julbok med flera noveller som kan passa alla." Agneta