Profil

Profile photo ofelisabeth.berglund.9298

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Fantasy, Feelgood, Novellförfattare, Romanförfattare, Science fiction
Mitt författarskap
Jag skriver fantasy, spännande och fantasirik men med tankeväckande teman under ytan.
Eldbarnet (debutroman 2022) vann Selmapriset 2023 och blev även framröstad till Årets Fantasydebut.
Tidens hjärta (2023) har fått litteratur- och distributionsstöd av Kulturrådet och är en välskriven och fartfylld roman med tematik kring främlingsfientlighet och orättvisor.

Medlem i Sveriges Författarförbund.

Jag finns i Värnamo, men kan göra författarbesök i hela landet.

Region
Jönköpings län
Eldbarnet
9789151987712
Vinnare av Selmapriset 2023.

Utsedd till Årets Fantasydebut 2022.

Vivya är på flykt. Allt som var hennes är krossat. Nyss var hon fri och bekymmerslös – nu måste hon använda all sin magiska kraft och träning för att undkomma soldaterna och hitta det hon söker: ett barn med unika egenskaper. Hennes enda hjälp på resan är en pedantisk Överdomare med mindre magisk förmåga än vad som ryms på en avklippt tånagel.

Ylmar är strandsatt och ensam i en främmande kultur där ingen värdesätter ordning och stadgar. Mot sin vilja tvingas han följa med en ung och arrogant Glädjeryttare på en desperat irrfärd över land och hav. Men inom honom vaknar något urgammalt och bortglömt.

Vem är barnet? Och kan de finna henne i tid?

”Något av det bästa jag läst inom svensk fantasy.” - Stefan Högberg om Eldbarnet.
Tidens hjärta
9789198864908
Tidens hjärta har fått litteraturstöd från Kulturrådet och är den efterlängtade uppföljaren till Selmaprisvinnaren Eldbarnet.

Äventyret fortsätter.

Vivya, den sista Glädjeryttaren, Överdomaren Ylmar och det magiska barnet Minndora är äntligen i säkerhet på Ylmars hemvärld efter sin flykt undan Broughans soldater. Men allt är inte som det verkar, och snart är de tre indragna i en maktkamp där Pompodias och De Tio Världarnas framtid står på spel.

Emot dem står skugglika konspiratörer, ett korrupt polisväsende, giriga potentater och uråldriga lögner. Allt de har är Vivyas handlingskraft, Minndoras nyväckta magiska krafter och Ylmars unika känsla för tid ...

Vem drar egentligen i trådarna? Och varför får ingen använda magi?

”Spännande, fartfyllt, känslosamt och vackert.” - Victoria Hellberg om Tidens hjärta.
Skimra nu - en antologi
978152739273
Skimra nu är en antologi med 13 berörande noveller om livet, mystiken
och det som känns eller skimrar.

Vi människor och livet kan skimra på olika sätt. När vi läser något kan det kännas som om texten slår en gnista i oss, får ”pälsen att stå” och vi känner varma kårar.
En välkänd tjej i en bok sa att hon kände livet i sig. Må du som läsare av denna novellsamling känna livet i dig.

13 författare har skrivit varsin underbar novell. Det handlar om födelse, om sorg, om övergången och vad som händer efteråt, och om hur tre sekunder kan förändra allt. Det handlar också om att hitta sin kärna och följa sitt hjärta. Kort sagt om olika faser, om livet som ibland hänger på en skör, men alltjämt skimrande tråd!

Ordningen följer livets cykel och börjar med en vacker novell om ett speciellt havandeskap i Gudinnans gåva av Elisabeth Berglund. Därpå följer pärla efter pärla, och tillsammans bildar pärlorna antologin: Skimra nu