Profil

Profile photo ofelisabeth.vildstjarna.1447

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Fantasy, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag är en författare ifrån Åhus som skriver böcker för barn och ungdomar, mestadels för åldrarna 6-12 år. Skriver mycket på min fritid då jag också arbetar som förskollärare med de allra yngsta barnen. Jag har även gått många skrivarkurser som bland annat genererat i en kandidatexamen i litterärt skrivande.

Mina böcker:

Porten Tidochrum
Den förbjudna dalen
Stjärnvindar
Orientella

Hemsida:

https://vildstjarna.com/
Region
Skåne
Porten Tidochrum
978-91-8010-010-6
Följ med på ett magiskt äventyr!
Bokserien Porten Tidochrum, som idag består av de tre böckerna Porten Tidochrum, Den förbjudna dalen och Stjärnvindar, är en portal- fantasy för barn och unga mellan 6 till 12 år. Den tar sina läsare genom ett mystiskt och magiskt äventyr till en fantasifull värld fylld av drakar och pratande djur. Böckerna är skrivna med en fartfylld och spännande handling från början till slut, där varje kapitel avslutas med en fängslande cliffhanger som gör att man bara vill fortsätta läsa klart. Böckerna innehåller även ett fåtal svartvita illustrationer, som hjälper till att förstärka fantasin och läsglädjen hos de yngre lyssnarna.
Den förbjudna dalen
978-91-987049-0-7
I Den förbjudna dalen möter Charlie nya vänner som försöker hjälpa honom, men också mörka krafter som gör allt för att hindra honom från att nå sitt mål. Det gäller bara för Charlie att lista ut vem som är vän och vem som är fiende.
Stjärnvindar
978-91-987049-4-5
I den tredje boken om Charlie Stjärnhav tätnar intrigerna i Den förbjudna dalen. Charlie och hans vänner ställs inför nya svårigheter när den ondskefulla Carietta försöker ta över makten i landet. Samtidigt närmar sig sanningen om vem och vad Charlie faktiskt är ...
Orientella
978-91-8020-146-9
Varje år är det Madame Chatå som fixar adventsgranen och tänder ljusen i den, men hur ska det bli nu när hon är borta?
Ett spännande äventyr om en flygande matta, en talande katt och en kvinna som mystiskt försvinner. Orientella är en magisk matta från Mattedonien, ett land långt borta i fjärran. Madame Chatå tar med henne hem till Sverige och där har hon bott sedan dess. Plötsligt försvinner Madame Chatå under mystiska omständigheter och Orientella ger sig tillsammans med katten Fräs, musen Valter och Emilia av mot Frankrike för att försöka hitta henne. På vägen möter de oväntade faror och hinder, hamnar ur kurs och möter både fiender och nya vänner. Boken är uppdelad i 24 kapitel och fungerar i och med det väldigt bra att använda som en adventskalender.
Orientella
978-91-987049-5-2
Orientella i en engelsk översättning från svenska.