Profil

Profile photo ofeva.martinsson.8908

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Historia, Romanförfattare
Mitt författarskap
Att skriva har alltid varit mitt stora intresse och har gjort det såväl privat som i mitt yrke. Och att få berätta historier, lyfta fram och synliggöra hur vi människors olika villkor påverkar våra känslor, tankar, drömmar och handlingar, är en stor förmån och samtidigt ett ansvar som jag förvaltar och utvecklar.

Jag har skrivit två historiska romaner, där min debutbok "Alma en kvinnohistoria" till delar har verklighetsbakgrund. Den utspelar sig från början av 1900-talet fram till mitten av 1960-talet och börjar i Dalsland, tar sig vidare till Bohuslän och Göteborg. Röda trådar utgörs av hur fattigdom, auktoriteter och deras makt begränsat människors utveckling, men också av hur i synnerhet kvinnors och flickors möjligheter förändrats. Se även www.legaud.se


Romanen är ett tidsdokument som jag föreläser om på skolor, museum, bibliotek och i andra sammanhang - perfekta tillfällen för att samspela med publik i alla åldrar. Jag har stor erfarenhet som föreläsare och kommer gärna ut till fler bibliotek.

I min andra bok, som kommer ut i månadsskiftet augusti/september 2023, skildrar jag också i form av en historisk roman, hur barndomens drömmar tillsammans med vuxnas livsvillkor kan öppna nya världar från att ha varit stängda.
Region
Västra Götalandsregionen