Profil

Profile photo offilip.landell.6258

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Fantasy, Romanförfattare, Trädgård, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Filip Landell arbetar till vardags som trädgårdsmästare, med en examen från Gunnebo slott och trädgårdar. Han har skrivit ett flertal artiklar åt Hemträdgården och i april 2023 debuterade han som författare med sin roman Skogshjärta. Sedan dess har skrivandet tagit upp en allt större del av hans liv. Naturen har alltid varit hans största inspirationskälla, något som tydligt avspeglas i alla hans verk.

Filip utgår från Linköping, men gör författarbesök över hela landet. Han erbjuder föreläsningar om kreativt skrivande med naturen som inspiration, författarsamtal om Skogshjärta, eller andra skräddarsydda bokningar.


Region
Östergötland
Skogshjärta
9789180732314
Alvar har vuxit upp kring Bokbys uråldriga skogar och drömmer om storslagna sagor, att få rida ut över vidderna och utforska vad som finns bortom Västmarkernas gränser. Så länge han kan minnas har hans by levt i fred, med åren har jordhackorna blivit fler än svärden. Men när en ondska som länge slumrat i skogens djup vaknar till liv, lämnar freden Bokby. Invånarna tvingas skicka bud efter en sammansvetsad grupp av hyrsvärd, vars uppgift blir att söka upp det mörker som rör sig i hjärtat av skogen. För Alvar blir det början på äventyret han så länge längtat efter. När uppdraget skickar gruppen vidare norrut inser han dock att mörkret de kämpar mot kanske även finns inom dem.

Skogshjärta är en drabbande roman som tar läsaren genom orörd urskog, till vidsträckta hedar och vidare mot snöklädda bergspass. En resa som på många sätt handlar om att finna sin egen frid. Boken är den första i en trilogi.