Profil

Profile photo offrida-arwen.rosesund.2328

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Prosa, Romanförfattare, Skräck
Mitt författarskap
Återkommande teman inom mitt författarskap är bland annat folktrons väsen, kvinnans situation ur ett historiskt perspektiv, skräckromantik, naturen som skådeplats.

Min senaste roman som planeras vara klar hösten 2023 handlar om Dan Anderssons syster Anna. Boken är skriven i du-form till Dan och kommer heta Till min bror. Anna ville också bli författare som sin bror men fick aldrig chansen. Hon brottades med osäkerhet och starka känslor och kontrasten mellan hennes och Dans liv var enorm. Hans liv var kort, hetsigt, innehållsrikt, fullt av resor och nya bekantskaper. Hennes liv var långt, instängt och inrutat. Han fick en dotter efter sin död, hon fick två dödfödda barn. Till min bror är min första roman som är baserad på verkliga händelser.

De två senast utgivna romanerna heter Att de i tid må väckas och Näckens döttrar. De tillhör samma serie och en tredje och fjärde del är påbörjade. Berättelserna är fiktiva, rör sig inom skräckromantiken och utspelar sig under 1940-talet i en liten by i Dalarna.

Tidigare böcker är bland annat Bergtagna (tidigare utgåva Förvriden), en skräckroman med inslag av folktro som utspelar sig i nutid i en obestämd plats i Norrland.
Region
Dalarna
Näckens döttrar
978-91-7599-069-9
Den unga flickan Rakel hålls undangömd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Rakel smyger ut ibland om nätterna eftersom hon är en flicka som aldrig sover. Hon stöter ihop med en man som också har svårt att sova om nätterna, maran rider honom och ger honom ingen ro. Mötet med mannen utvecklar sig snart till en besatthet.

Johanna och Georg lever ett stilla familjeliv med döttrarna Vera och Mary. Något är inte som det ska med Mary men bara Georg och den gamla kvinnan Sofia tycks märka det. Johanna börjar arbeta på prästgården och märker snart att det inte bara är levande människor som huserar på gården.

Kyrkoherde Dalborg bryter samman och hamnar på Säters sjukhus. Sakta men säkert återhämtar han sig och blir förälskad i sköterskan Elin. De blir ett par och planerar giftermål. Men alla är inte lika glada åt det nya paret och någon vakar i mörkret.
Att de i tid må väckas
978-91-87015-17-5
Skräck, folktro och romantik i 40-talets Sverige.

Hilda flyr hemmet eftersom hon är gravid och inte vill att hennes far ska upptäcka det. Hon rymmer en natt genom Bergslagens skogar och når utkanten av en by där tvillingarna Lia och Märta bor. De tar hand om henne men uppträder allt mer märkligt.

Johanna förlorar sin man Herman i en tragisk gruvolycka. Hon sörjer, men slåss samtidigt med sitt dåliga samvete eftersom hon blivit förälskad i Georg.
Hennes vän Sofia flyttar in och de tar hand om en flicka som blivit stum och som sägs ha fött ett odjur. Johanna kan inte låta bli att undra om olyckan är hennes straff för att hon haft syndiga tankar och när predikanten Mindor och hans Manda dyker upp i byn dras hon sakta in i den sektlika sammanslutningen.
Bergtagna
978-91-75991-17-7
Unga män och barn försvinner i de norrländska skogarna, en man hålls instängd av sin fru i källaren, ett äktenskap är på upphällningen och en flicka kommer tillbaka, en flicka som har blivit vuxen i sinnet och bär på hämnd i sitt bröst.

Bergtagna är en omarbetning av författarens roman Förvriden som kom ut 2009.