Profil

Profile photo ofgustav.boman.2391

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Historia, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Hur känns det att vara ett gäng sjörövare i början av 1700-talet? Vad måste vi kunna och vad är vi rädda för? Vi överfaller skepp, skjuter kanon, lär oss fäktas, navigera och ta hand om våra skadade. Och viktigast av allt – hur får vi ett gäng pirater att hålla sams och hjälpa varandra?

Workshopen om svenska sjörövare och kapare passar för låg- och mellanstadiet och jag åker till bibliotek och skolor över hela landet.

För lite äldre barn och unga i mellan- och högstadiet pratar jag också om skräckberättelser, monster och vad de vill oss. Och via korta, roliga övningar jobbar deltagarna fram sina egna läskiga historier.


Övrigt:
Jag bor med min familj i Gamla stan i Stockholm, och förutom att skriva för barn och unga gör jag också TV-program.
Region
Ingen kommer levande härifrån
9789129731859
Mot slutet av höstterminen i sexan börjar Aldo på Bödelhögens grundskola. Han och hans mamma har just flyttat och han är tacksam över att aldrig behöva återvända till sin gamla klass efter allt som hände. Men redan första dagen märker han att det är någonting konstigt med den nya skolan. Det är helt tyst i korridorerna och eleverna verkar liksom avstängda. Det ryktas dessutom om en flicka som försvunnit och om en lärare som hålls instängd i källaren.

Aldo försöker hålla sig för sig själv. Han har lovat sin mamma att inte dra på sig några nya problem. Men såklart blir han alltmer indragen i de konstiga saker som pågår inom skolans fyra väggar.

En mörk historia om utsatthet. Om ett slutet system som långsamt kväver allt som hamnar i dess våld. Det är också en berättelse om den oväntade vänskap som kan uppstå i en till synes hopplös situation och där svärtan blandas med humor.
Ladda kanonerna
9789188167453
Du kanske tror att sjörövare bara funnits i andra länder, långt borta på andra sidan haven?

Sanningen är att det har kryllat av pirater i Sverige. Det här är historien om stulna skatter, blodiga strider och dånande kanoner. Och det läskigaste är att det har hänt på riktigt