Profil

Profile photo ofhallpetters-maria.bergstrom.3106

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Fackboksförfattare, Romanförfattare, Teater, Tecknad serie
Mitt författarskap
Skrivandet har gått som en röd tråd genom hela mitt liv men det var först 2023 som jag debuterade med ett större sammanhängande verk - Daglösa, en kriminalroman.
Jag har genom åren producerat en serie om sju illustrerade album om historiska personer, skrivit för teaterscener, facktidningar, skvallerblaskor, tagit fram utbildningsmaterial, turistbroschyrer, ja massor av annat inom vilt skilda genrer.

Nu skriver jag på uppföljaren till Daglösa.
Det som är viktigt för mig när det gäller deckare är att boken måste innehålla något mer än att det begåtts ett brott och att poliserna jagar en mördare. Det räcker inte.

BTJ skriver "Detta är en polisroman där karaktärsbygget är gediget. Det finns en mångfald av karaktärer i varierande ålder, vilket gör berättelsen levande och intressant. En del humor och en del samhällskritik får också plats. Författaren är väl förtrogen med platserna som skildras. Daglösa är en traditionell polisroman som har det lilla extra."

Jag åker gärna runt och pratar om min bok, om mig själv, vad som driver mig och om böcker i största allmänhet. Jag bor på gränsen mellan Dalarna och Hälsingland men rör mig över hela landet.

Jag nås på 070 643 43 50 eller hallpettersmaria@live.se
Region
Dalarna
Daglösa
9789180314664