Profil

Profile photo ofhanna.hoglund.2944

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Fantasy, Historia, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Hanna Höglund debuterade 2014 med Ljus som varit dolt och har sedan dess gett ut totalt sex böcker. Hon skriver ljus, varm portalfantasy för barn och ungdomar med både humor, vänskap, tvivel och mörker. Klassiska begrepp som gott och ont problematiseras i hennes böcker och läsaren får både känna igen sig och ställas inför nytt.

De första fem böckerna är en sammanhängande serie - Berättelsen om Lianne - som både är coming-of-age och en magisk historia. Hennes senaste bok Trädväktaren riktar sig till unga vuxna och är en historisk prequel till Lianneserien som kan läsas fristående och utspelar sig under Antiken. Här möter läsaren en omöjlig kärlek i ett farligt politiskt spel, under en brokig tidsålder i världarnas gryning.

Med en bakgrund som lärare i svenska, latin och historia är Hanna van att möta ungdomar och en entusiast att bjuda in till workshops, författarbesök eller liknande. Hon är bekväm att stå framför folk och pratar lika gärna om världsbygge, gestaltning som varför man väljer att skriva just utopisk fantasy.

Hanna bor i Kungsbacka och är bokningsbar i Göteborgsområdet samt Halland.
Region
Halland