Profil

Profile photo ofhelen.wigh.5814

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Barnboksförfattare, Deckarförfattare
Mitt författarskap
Våren 2021 debuterade jag med min historiska spänningsroman ”Järnmärkt” på Historiska Media förlag. Ett fristående verk som mottogs väl och fick lysande recensioner. Lasse Anrell placerade den på andraplats på hans Värmlandstopplista i Nya Wermlands tidningen och beskrev läsningen genom att likna boken med författarna Niklas Natt och Dag samt Delia Owens. Likaså klädde han läsupplevelsen med dessa ord: ”Helén Wighs Filipstads noir är sensationell. Herregud, vilken skröna, vilken berättare. Stora öden. Starka karaktärer.”

Under hösten 2021 kom ”Jordoffer” som utspelar sig under två tidsperioder, nutid samt året 1947. Journalisten Mats Palmquist recenserade den bland annat för Ystad Allehanda och skrev: ”Helén Wigh sätter Filipstad på den litterära kartan… Och hon gör det på ett fängslande sätt. // Det är en spänningsroman där den svunna tidens perspektiv ger ytterligare färg och märg till våra liv idag.”

Hösten 2022 släpptes ”Tukta” som är den första delen i en värmländsk deckarserie. Den har fått flera fina recensioner som finns att ta del av på min hemsida helenwigh.se. Där finns även baksidestexter på samtliga böcker.

Under året som författare har jag bland annat fått äran att delta på Crimetime-scenen under bokmässan i Göteborg liksom under Värmlands bokfestival, hösten 2022. Därutöver har jag blivit inbokad på flera författarframträdanden där jag fått fina omdömen av arrangörerna. Bland annat att jag engagerar, inspirerar och trollbinder när jag berättar om min väg till författarskapet. Väldigt fina ord som jag är oerhört tacksam över.

Jag reser över hela Sverige och ni får gärna höra av er för att skräddarsy ett framträdande som passar just er!

Väl mött!
Region
Värmland