Profil

Profile photo ofhelena.stjernstrom.8376

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Deckarförfattare
Mitt författarskap
Kluriga mysdeckare med underfundigheter och glimten i ögat - så beskrivs mina böcker ofta. Min bakgrund som journalist inom nyheter och samhälle tror jag har bidragit till att jag låter fantasin få ett stort spelrum när mina historier växer fram. När jag började skriva böcker var jag helt enkelt så trött på den vanliga och seriösa verkligheten på samhällsredaktionerna och längtade efter att kasta mig in i oväntade och häpnadsväckande spänningsromaner med oförutsägbar händelseutveckling.
Under mina år som författare har jag jobbat mycket med skrivarmetoder och hur man bygger en historia med många trådar som måste gå ihop på slutet. I mina författarprat berättar jag hur jag går tillväga, ger tips för den som vill börja skriva och varnar för fällor man kan hamna i. Jag har gått olika kurser i hur man skriver tv-serier och använder mycker av det jag lärt mig där.
Jag arbetar nu på min sjätte bok. De första fem finns utgivna som pappersbok, ljudbok och ebok.
Region
Skåne