Profil

Profile photo ofhelene.tingsmark.9661

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Andlighet, Fantasy, Romanförfattare, Science fiction, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Heléne Östberg (som skriver under födelsenamnet Tingsmark) är uppvuxen i Skåne. En plats som hon återvände till efter flera år på resande fot runt om i världen. Hon är utbildad i medie- och kommunikationsvetenskap och arbetar som varumärkes- och innovationschef.​

Författarsamtal vers. 1
Författaren intervjuas av en bibliotekarie eller, kanske ännu trevligare, en ungdom som vill vara moderator. Samtalet varvas medförfattaruppläsning.
Ca 60 min, antal deltagare: Så många lokalen tillåter.

Författarsamtal vers. 2
Författaren ställer frågor till och leder samtalet med deltagarna om att läsa och skriva, eller om bokens tema: döden, själen, änglavakt. Författarläsning inleder och avslutar samtalet.
Ca 60-90 min, beroende på antal deltagare, ca 5-15 deltagare

Bokcirkel
Uppstartsmöte med författaren: Författarsamtal vers. 1
Bokcirkeln träffas 1-3 gånger under läsningen utan författaren.
Slutmöte: När bokcirkeln läst ut boken har vi ett avslutande samtal med författaren där deltagarna tillsammans med författaren reflekterar över boken, de olika teman som boken tar upp, karaktärerna och deltagarna kan ställa frågor till författaren.
Ca 45 minuter per möte. Antal deltagare: ca 5-15

Andra idéer?
Alla upplägg kan såklart anpassas efter önskemål.

Pris: Enligt Författarcentrums arvode-lista.

Om författaren:
Heléne läser massor. Gärna själv urban fantasy, dystopier och sci-fi. Hon menar att det är genrer som öppnar upp våra sinnen för fler möjligheter och kan på så vis väcka nya tankar och kommentera vår verklighet med ett slags utifrånperspektiv.

Hennes debut 2023, Andra dimensionen, är den första delen av urban fantasy-trilogin Custodia Animarum och Helénes debut som romanförfattare.

Om Andra dimensionen:
När Vera går över till Andra Dimensionen tvingas hon acceptera att ingenting är som hon trodde. Att döden inte är slutet. Att livet har fler dimensioner än någon kan veta. Och att hon själv är ämnad för ett uppdrag – att skydda människornas själar. Hennes dagar fylls med nya vänner, simuleringsträningar och studier och hon vänjer sig snart vid det nya livet. Men när Vera upptäcker att det finns en mörk hemlighet under den perfekta ytan dras hon in i kampen mellan änglar och demoner.

Ur BTJ´s (nr. 7, 2023) recension av Andra dimensionen:
"Med varsam hand guidar författaren oss genom en känslosam och berörande berättelse, utan att väja för svåra ämnen. Boken är tankeväckande och det finns även plats för spänning (...) Det är känslosamt, intressant, fängslande och välskrivet boken igenom.
Helhetsbetyg: 4.

Citat av författaren:
"Själv är jag varken särskilt religiös eller spirituell. Men sådant som det har pratats om i alla tider, ljuset i tunneln, änglavakt - det sätter igång min fantasi. Och jag vill få igång läsarens fantasi och väcka tanken: Tänk om. Tänk om döden inte är slutet. Tänk om vi inte är helt ensamma. Tänk om någon som är osynlig finns där vid vår sida när det är som svårast."

"Jag hoppas att ”Andra dimensionen” erbjuder både läsnjutning och ger upphov till lagom många skavande frågor. Jag hoppas också att läsningen ska leda till massor av samtal om själen, döden och livet."
Region
Skåne