Profil

Profile photo ofhenrik.hermansson.1007

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Fantasy, Filosofi, Novellförfattare, Prosa, Romanförfattare, Samhällsvetenskap, Science fiction, Skräck
Mitt författarskap
Jag har arbetat som frilansskribent från och till under många år. Under 2022 debuterade jag med en fackbok kring bildning och filosofi samt publicerade noveller i tre olika antologier, bland annat fantasy och science fiction. Min skräckroman "Följ med mig ner" kommer att publiceras i september 2023. Under 2023 medverkar jag även med en novell i ett forskningsprojekt av Nobelprismuseet, som riktar sig till skolor. Jag skriver nu ytterligare romaner inom skräck och science fiction.

Jag är medlem i Författarförbundet, Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap och svenska PEN.

Jag pratar gärna om bildning och filosofi, utifrån min bok från 2022. Jag kan prata om bland annat logik, etik och estetik och om vad dagens självupptagenhet kan medföra för vars och ens verklighetsuppfattning och omvärldskunskap. Dessa frågor kan diskuteras ur flera olika perspektiv, som exempelvis skolan eller arbetsplatsen, eller utifrån kultur eller politik. Jag kommer även att ge ut en skräckroman och har publicerat noveller inom science fiction och fantasy. Jag talar därmed gärna om fantastisk i allmänhet och skräck i synnerhet. Jag pratar gärna om fantasins betydelse för språket, empatin och samhället.
Region
Jönköpings län