Profil

Profile photo ofholger.wastlund.3131

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Fackboksförfattare, IT, Musik, Teater
Mitt författarskap
Jag har 3 olika föreläsningar/presentationer att välja mellan:

1. 25 sätt att tjäna pengar när du sover
2. Varje dag ett skratt
3. Ta hjälp av AI för att skriva böcker och producera ljudböcker

1. 25 SÄTT ATT TJÄNA PENGAR NÄR DU SOVER – så skaffar du dig passiva inkomster

Den kände multimiljardären Warren Buffet lär ha sagt: ”If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.”

Han avsåg naturligtvis att investera pengar i värdepapper, fastigheter och liknande. På det sättet har han skapat sig betydande passiva inkomster.

Begreppet passiva inkomster används även för de former där man inte i första hand behöver investera pengar utan snarare egen tid, energi och fantasi. Det går ut på att under en koncentrerad tid skapa en produkt som sedan säljs gång på gång och därmed ger en löpande passiv inkomst.

Vi går igenom olika möjligheter att skapa sig passiva inkomster, ex. vis så ger du ut egna e-böcker, skapa din egen ljudbok, skapa en webbkurs, starta en nischad e-handel i liten skala, inkomster från din webbplats, tjäna pengar som affiliate, m.m. Vi testar även olika sätt att hitta en egen unik affärsidé och hur man kan marknadsföra den.

Utgångspunkten för presentationen är min bok ”25 sätt att tjäna pengar när du sover – så skaffar du dig passiva inkomster”, som finns som häftad bok, e-bok och ljudbok.

2. VARJE DAG ETT SKRATT
– historier från artistvärlden kring Povel Ramel, Lennart Hyland och HasseåTage m.fl.

Bakgrunden till denna presentation är att jag har haft förmånen att under några år leva ett intensivt artistliv. Jag har som trollkarl, "ficktjuv" och programledare med artistnamnet Mac Freddy uppträtt flitigt på Gröna Lund, Liseberg, Berns, folkparker och en massa festvåningar. Som mest gjorde jag ca 120 föreställningar på somrarna och ca 60 festvåningsgig under resten av året.

Jag berättar om roliga händelser och historier från artistlivet, antingen som hände när jag uppträdde på olika platser eller händelser som andra artister varit med om och som berättades när vi artister träffades före och efter giggen.

Jag hade nöjet att träffa ABBA, Povel Ramel, Lennart Hyland, Sven-Bertil Taube och många andra artister med hög kvalitet.

Här några smakprov vad presentationen innehåller:
• Lennart Hyland upptäckte Bosse Larsson - på golvet
• Victor Borge spelade på Broadways mest väldammade flygel
• Jussi Björlings sång stoppades av en dam som skrek: "Vad är det för en jäkel som väsnas?"
• ABBA fick en kartong tonfisk som tack för bra reklam
• Birgit Nilssons pappa tyckte att Lill-Babs sjöng bättre än Birgit
• Björn Skifs åt av misstag upp allt på drottning Silvias ostbricka
• Öster Warnerbring kom trea i en tävling som gick ut på att likna Östen Warnerbring

Bakgrunden är boken ”Varje dag ett skratt” som finns som bunden och häftad bok. Boken innehåller ca 150 historier om 50 kända artister.
Min ambition är att försöka återge känslan från mina möten med andra artister.
Lyssna, lär känna nya sidor av dessa artistgenier och ha kul!

3. TA HJÄLP AV AI FÖR ATT SKRIVA BÖCKER OCH PRODUCERA LJUDBÖCKER

Den 30 november 2022 revolutionerades världen för alla oss som ägnar oss åt skrivande i en eller annan form. Det var då ChatGPT släpptes, gratis för alla. ChatGPT är ett AI-baserat skrivprogram som kan hjälpa författare, bloggare, journalister och andra skribenter att på ett effektivt sätt skapa övertygande och korrekt innehåll av tillräckligt hög kvalitet för att det ska vara intressant.

Microsofts AI-chefsingenjör Shital Shah kommenterade saken på Twitter så här: ”Det är som att vakna upp och få nyheten om en stor kärnvapenexplosion och inte veta vad man ska tycka om det, men veta att världen aldrig kommer att bli sig lik igen.”

I presentationen berättar jag om mina erfarenheter av att skriva en hel bok med hjälp av några olika AI-program, Chat GPT och andra, samt att producera min första ljudbok med hjälp av AI. Det blir en presentation och diskussion om hur det går till praktiskt, etiken, möjligheter och risker.

Bakgrunden är min bok ”Att skriva med hjälp av AI – erfarenheter och tips”.

Holger Wästlund har skrivit ett 20-tal böcker. Vill du se några exempel kan du klicka på nedanstående länk. Du kommer få ett 40-tal träffar, eftersom böckerna finns i form av häftade böcker, e-böcker och några ljudböcker: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=holger+w%E4stlund

Holger Wästlunds webbsida: https://www.tipsom.se/

Region
Stockholm