Profil

Profile photo ofingegerd.smedensjo.6153

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Biografi, Fackboksförfattare, Socialantropologi
Mitt författarskap
År 2023 debuterade jag med boken "I dina kvarter - en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor".

Förutom ovan har jag skrivit ett 60-tal publicerade artiklar, skapat informationskampanjer, föreläst, deltagit i panelsamtal och i radio och tv.
Region
Stockholm
I dina kvarter - en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor
9789176348451

KORT OM BOKEN

Det råder en stor kunskapsbrist om mäns våld i vår omgivning, hos våra myndigheter och våra politiker. Trots att media lyfter frågan allt mer, finns en massiv tystnadskultur i vardagen som bidrar. Priset är högt för vår tystnad, okunskap och låga prioriteringar – och det är kvinnor och barn som betalar.

Jag har skrivit den bok jag har saknat på marknaden. Det är en inkluderande och lättillgänglig bok om ett svårt ämne för att sprida kunskap, inspirera och motivera till förändring. En förändring som vi alla kan vara en del av.

Våld i nära relationer är ett komplext och utbrett samhälls- och folkhälsoproblem. Boken ger en ögonöppnande läsning som på ett pedagogiskt sätt förklarar och gestaltar hur mäns våld mot kvinnor och barn tar sig uttryck och existerar i dagens samhälle.

Som författare bjuder jag in till utlämnande samtal med våldsutsatta kvinnor, ett barn som upplevt våld och personer i deras omgivning. Personliga upplevelser varvas med fakta om våld och våldets nedbrytande mekanismer, våldsutövande män, omgivningens roll, myndigheters ansvar och kanske viktigaste av allt - hur vi kan förebygga och motverka våld. I boken finns även handfasta råd och tips.


MÅLGRUPPER FÖR BOKEN
I dina kvarter riktar sig till dig som har utsatts för våld, är orolig för någon i din närhet, möter kvinnor och barn i ditt yrke, sitter i en beslutsfattande roll i samhället eller vill bidra till ett samhälle fritt från våld.


FÖRFATTARSAMTAL, BOKCIRKEL ELLER FÖRELÄSNING
Samtal kring böcker kan vara ett viktigt sätt att närma sig svåra ämnen. Jag sänder gärna över förslag på upplägg/innehåll för boksamtal, föreläsningar och bokcirkel. Jag är alltid uppdaterad i ämnet och anpassar mina samtal och föreläsningar efter målgrupp och förutsättningar.


KORT OM MIG
Jag har arbetat med kommunikation och verksamhetsutveckling på Hennes & Mauritz huvudkontor i 30 år. Parallellt har jag i sju år varit aktiv i en kvinno- och ungdomsjour i Stockholm. Det har många gånger varit en skrämmande erfarenhet att uppleva vad våldsutsatta kvinnor och barn möter i sin omgivning. År 2021 tog jag som ordförande för jouren emot utmärkelsen Årets ängel för jourens viktiga arbete att stötta och nå ut med frågor som rör oss alla.

Idag arbetar jag som samtalsterapeut, föreläsare och handleder arbetsgivare i arbetet mot mäns våld och våld i nära relationer. År 2023 grundade jag insamlingsstiftelsen By Your Side, som kommer att lanseras i början av 2024 för att stötta våldsutsatta och arbeta för förändring på nya sätt.


Jag ser fram emot att höra av er. Tillsammans gör vi skillnad.


OMDÖMEN FRÅN BOKENS BAKSIDA
”En heltäckande bok om mäns våld mot kvinnor, som på ett konkret sätt visar hur mäns våld mot kvinnor ser ut och vad som behöver göras för att kvinnor och flickor ska få leva sina liv som de vill, fria från alla former av våld och förtryck.”

- Olga Persson, förbundsordförande på Unizon

”En fantastisk text att läsa. En viktig handbok med information för verksamheter och personer som kommer i kontakt med våldsutsatta kvinnor och barn.”

- Elisabeth Massi Fritz, brottmålsadvokat, Advokatbyrån Elisabeth Fritz

Läs gärna mer om mig och fler omdömen på min hemsida: byherside.se