Profil

Profile photo ofirma.schultz.3044

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Musik, Prosa, Romanförfattare, Teater
Mitt författarskap
Härd - skönlitterär debut på Bokförlaget Polaris, oktober 2023.
Texter till tre stycken körverk utgivna på Gehrmans förlag:
Kärlekens sigill, Talita koum! och Sanningens vind.
Ett trettiotal avsnitt av programmet Helgsmål i SR P1.
Arbetar även på Biskops Arnö med en återkommande låtskrivarkurs, med fokus på text.

Kommer gärna ut och möter läsare och talar om min roman Härd.
Det är även intressant att prata om att skriva text till musik, om olika sorters skrivande och att använda sig av sin gestaltningsförmåga vid skrivandet. Jag är utbildad skådespelare och funderar på om man kanske går in i romankaraktärerna på samma sätt som skådespelare går in i en roll.

Jag bor i Stockholm och i en mindre ort i västsverige, varför även uppdrag i Västra Götalandsregionen och Jönköpings län ligger nära till hands.

Besök gärna hemsidan för mer info: irmaschultz.se
Region
Stockholm
Härd
9789180660587
Beskrivning hämtad från Bokförlaget Polaris hemsida:

Isa befinner sig i en äktenskaplig kris. Hon bor med sina barn i ett hus hon kallar Gomspalten, eftersom det genom huset löper en korridor med rum på ömse sidor. Isa lever i en känsla av sorg och känslomässig förlamning, och i denna uppgivenhet återupplever hon en fruktansvärt traumatisk händelse i barndomen, som ledde till en fascination för eld och mer och mer slog över i ren besatthet. Med sin sakligt registrerande stil, som söker exakthet snarare stora åthävor, tecknar Irma Schultz ett porträtt av en ung kvinna i kris och hur hon försöker samla ihop sig själv trots en bitvis ojämn kamp mot överväldigande och smärtsamma minnesbilder.

"Jag sjunker ner på knä, hittar en mjuk plats mellan trädens blottlagda rötter och blir sittande, som till bön. Elden är vacker och färgrik. Blå, purpur och gyllene som bärnsten. Jag skrattar till. Glödlopporna hoppar och flyger. Tungor av eld slickar sig om munnen och suktar efter mer." Ur: Härd