Profil

Profile photo ofjan.schmidt.1827

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare
Mitt författarskap
Författarens intressen för detektivromaner och för 1700-talet väcktes nästan samtidigt, i tioårs-åldern. Deckarintresset föddes förstås – som för de flesta i hans generation – av Enid Blytons Fem- och Mysterieböcker, tätt följda av Ture Sventon, Kalle Blomkvist och Tvillingdetektiverna. Intresset för 1700-talet kom ur en utställning kring mordet på Gustaf III, på Nordiska museet någon gång 1966-67.

Mord och 1700-tal har sedan dess varit en oemotståndlig kombination. Därav denna bok.

Författaren är pensionär och lever med hustru och en vit katt i en av Stockholms nordligare förorter."tragedien på Tärnaholm" är hans debut."
Region
Stockholm
Tragedien på Tärnaholm
9789189778993
När kandidaten David Johannes Boström kommer som informator åt grevens unge son till slottet Tärnaholm år 1785 räknar han med en lugn sommar med mycket undervisning och studier, och lite fiolspel. Men när en av bygdens innevånare blir mördad, och en annan blir anklagad för brottet, blir sommaren allt annat än lugn. Det är inte ont om misstänkta. Kan det vara den koleriske förvaltaren, den ljuva fröken Marie-Louise eller kanske rentav offrets bror? Och vem är egentligen den mystiske mannen i blå rock? Tillsammans med den lärde doktor Lindgårdh och den kloka pigan Anna Greta, lyckas David Johannes till sist rädda en oskyldig från galgen och avslöja den verklige mördaren.