Profil

Profile photo ofjenny.fagerlund.6892

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Feelgood, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag arbetar heltid som författare och skriver i genren feelgood. Maj 2023 släpps min åttonde roman, Medan livet pågår. Mina böcker har sålts till flertalet länder och blivit nominerade till flera priser, bland annat Årets ljudbok i Storytel Awards samt Årets feelgood på Feelgoodfestivalen (finalist). Nordisk film har köpt rättigheterna till 24 goda gärningar.

Jag är också medförfattare till Skriv feelgood, en skrivhandbok som innehåller allt från handfasta råd och tips till personliga berättelser, intervjuer och inspiration. Förutom att skriva böcker håller jag kurser i att skriva på Skrivarakademin i Stockholm. Jag är även flitigt anlitad som föreläsare och besöker gärna bibliotek runt om i landet.

Förslag på upplägg:

1. Inspirationsföreläsning under en kväll/dag då jag berättar om min författarresa och hur det kom sig att jag började skriva böcker trots att jag egentligen drömde om något helt annat. Jag berättar om mina böcker, om refuseringar, hur en författartävling förändrade livet och om vikten av att våga följa sina drömmar. Avslutningsvis berättar jag om feelgoodgenren och hur böckerna – förutom att ge underhållning – kan inspirera till att förändring.

2. Skrivverkstad/workshop under en kväll/dag. Jag ger konkreta råd och tips på hur man kommer igång med sitt bokprojekt. Jag bjuder på personliga berättelser från mitt skrivande och författarskap och under dagen/kvällen går jag igenom allt från hur man hittar sin idé och planerar sitt skrivande till hur man skriver trovärdiga karaktärer samt skapar levande miljöer.

3. Julföreläsning - En föreläsning om julromaner med utgångspunkt från mina egna julböcker, "24 goda gärningar" samt "Den sista adventskalendern". Jag berättar även om min författarresa och fokuserar särskilt på julen som tema. En härlig julföreläsning som passar extra bra under oktober, november och december.

Verkförteckning:
Medan livet pågår, Norstedts, 2023
Den sista adventskalendern, Norstedts, 2022
Skriv feelgood, LB Förlag, 2022
Början på något nytt, Norstedts, 2021
Mitt hemliga liv, Norstedts, 2020
Ett litet steg på vägen, Norstedts, 2019
24 goda gärningar, Norstedts, 2018
Med hälsning från Båstad, Norstedts, 2018
Drömstigen, Harper Collins Nordic, 2016
Region
Region