Profil

Profile photo ofjessica-.lincke-.1672

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, HBTQ, Novellförfattare, Prosa, Psykologi, Romanförfattare, Skräck, Thriller
Mitt författarskap
Under hösten 2022 gavs min debutroman "Reningseld" ut, den första delen i en thhrillerserie om hämnd, svek och manipulation. Boken blev en bästsäljare på Bokmässan i Göteborg och läsare har fått associationer till Lars Kepler, Minette Walters och Stephen King.

Under 2014-2017 gav jag ut två fackböcker om patientskador och patientbemötande under min tid som utbildningsinriktad föreläsare.
All min kunskap om traumarelaterad stress, psykologi och beteendevetenskap gjorde valet enkelt att gå över till att skriva psykologiska thrillers och psykologisk skräck.

2022 medverkade jag även i två novellantologier, Umbra Mortis och Julskuggor, där mina skräcknoveller 'Brännsår' och 'Objektet' skapade hårresande obehag hos läsarna.
Hösten 2023 släpper Simusdotter förlag min kortroman 'Tormentum - patient 7' som är HBTQI+ och psykologisk skräck. Tormentum handlar om en mänsklig studie som går för långt.

Jag har skrivit klart thrillerseriens andra fristående del och jag väntar på återkoppling från förlag. Samtidigt jobbar jag med den tredje delen inuti kursen kreativt skrivande. Manuset har lästs av bland annat författare Mats Kempe som beskrivit den som drömsk och socialrealistisk, så som David Lynch.
Region
Västra Götalandsregionen